Економија

Економија

Данас почиње исплата 60 евра за све незапослене који су закључно са 15. априлом били пријављени код Националне службе за запошљавање.

Та помоћ се реализује у оквиру трећег пакета мера помоћи за грађане и привреду.

Бренд Симпа присутан је широм региона и Европе, препознатљив по врхунском квалитету, неприкосновеном дизајну, савременим и модераним, прихватљивим за све и свакога. У суседној, Северној Македонији, Симпо је присутан више од пола века, а због пандемије прошле године није било могуће обележити јубилеј.

Пре 50 година Симпо је први свој објекат отворио у Охриду. Данас широм Северне Македоније има 11 салона, а само током прошле 2020. године отворена су три нова објекта. Показало се да је то био прави потез.

"За изненађење је било у том тренутку, с обзиром на пандемију, јер индустрија намештаја у целини, а и Симпо су забелеђили пораст промета у 2020. години у односу на предходну годину", каже Слађан Величковић, директор Симпа у Македонији.

Последњих година, након тешких и изазовних времена, још више раде, повећавају број запослених, шире мрежу салона, реновирају и осавремењују постојеће и  опремају најекслузивније објекте.  

"У хотелу Александар Палас смо опремили 110 стандардних соба и 21 апартман. Вредност је преко милион евра", каже Оливера Арсић директорка извоза у Симпу.

Значајан датум је и прилика за разговор са запосленима, са онима који су године, а многи и пензију дочекали као радници Симпа, као и са купцима.

"Највише с етраже гарнитуре самеханизмом. Симпо је први на тржишту са таквим гарнитурама", каже руководилац салона у Прилепу.

"Лично за мене ово је био спас јер сам остао без посла", каже продавац.

"Ја сам стари купац Симпа одувек купујем и сада опет јер је то квалитете", каже купац.

"Супер што је Симпо отворио објекат, јер је Симпо квалитет", каже муштерија.

Био је ово мали део Симпа у Северној Македонији. Само подсетник на живот наше компаније у овој земљи, на успех који постижу, а последњих година и на рекорде.

 

  

Последњи пут измењено петак, 11 јун 2021 14:47

Држава ће у понедељак14. јуна исплатити помоћ од по 60 евра за све незапослене, који су закључно са 15. априлом били пријављени на Националној служби за запошљавање, рекао је Танјугу министар финансија Синиша Мали.

Министар је подсетио да је то помоћ у оквиру трећег пакета помоћи.

Коментаришући изградњу хотела у Врањској Бањи, као и петљу коју ће ово место добити, народни посланик Славиша Булатовић наглашава да се ради о врло значајним инвестицијама и озбиљним пројектима који ће омогућити врхунски развој туризма у Врањској Бањи.

Он је прокоментарисао и оптужбе на рачун „Миленијум тима“ које су недавно изречене у Врањској Бањи од стране једне опозиционе странке.

Иза потписивања уговора о изградњи хотела у Врањској Бањи стоји дуготрајан рад. Ми смо у прошлом мандату заиста озбиљно радили.

Свесни смо да у овом морамо радити још више и све оно што смо урадили протекле четири године у овом мандату би требало да добије своју коначну форму, истиче народни посланик Славиша Булатовић. 

-Наши суграђани су могли да виде проблеме које смо имали у катастру, у министарству, у дирекцији, али у овом мандату треба да виде конкретне резултате тог нашег рада у протеклом мандату. Као што је на пример почетак изградње хотела, петља и оно што је најбитније и најважнији део у том нашем послу су и нова радна места. Као што знате најављено је отварање 350 радних места, само у та два хотела, наравно то ће покренути читав ланац, читај овај крај, Врањска Бања, град и цео регион ће имати корист од те инвестиције.Заиста се ради о једном много озбиљном пројекту, у питању је почетак развоја врхунског туризма у Врањској Бањи, као што сте могли да чујете од премијерке. То је у овом тренутку највеће улагање у туризам у Србији и сигурно није мало, ми смо те среће захваљујући подршци нашег председника да је Врањска Бања по том питању прва у Србији, када је у питању улагање у туризам.

Што се тиче петље то је нешто што смо обећавали, о чему смо причали, то је проблем на који смо указивали и нашем председнику и људима у министарству и они су препознали то као веома важан пројекат, како би Врањска Бања била директно повезана са ауто путем.

Верујем да ће то у најскорије време бити урађено, Врањска Бања ће сасвим извесно добити петљу, наглашава народни посланик.

Развој Врањске Бање више нико не може да заустави, додаје Булатовић коментаришући оптужбе на рачун „Миленијум тима“ које су недавно изречене у Врањској Бањи од стране лидера једне опозиционе странке.

– Нисам сигуран да је у питању баш лидер опозиционе партије, он можда себе сматра лидером. Развој Врањске Бање више нико не може да заустави. Као што сам рекао тај точак је покренут, подршка председника је ту, подршка државе, озбиљан домаћи инвеститор је дошао у Врањску Бању, формирано је предузеће Milenijum resort и сада све иде својим током. Сада нам је највећи проблем време јер би ми у Врањској Бањи, и у граду и у целом овом крају желели да то што пре буде завршено, рокови су конкретни: 2023. године требало би да буде завршен први хотел, а 2026. други, тако да што се тиче њихове посете мислим да су они путовали удобно и безбедно из Београда јер су вероватно дошли ауто путем који је направио Александар Вучић. Дошли су једним возилом које не може не само просечан него ни богатији грађанин Србије себи да приушти, али то говори о њима. Сигурно је да они нису имали времена да се баве Врањском Бањом када су били на власти јер су тада били оптерећени неким својим личним потребама, пљачком државе, отимањем од грађана. Вероватно су сад у Бањи препознали неки свој интерес али не у смислу да се баве развојем Врањске Бање, па да ту дају неки свој допринос, него је њихов интерес да све оно што је овде урађено, а што није рађено деценијама,опструишу, обуставе и зауставе. Ја сам готово сигуран да од тога нема ништа и да развој Врањске Бање нико више не може да заустави, а поготово не неко ко је ову државу доста коштао, тако да то што је успео да у време своје власти опљачка од грађана Србије, сигурно више никад неће имати прилике, односно, то држава више неће дозволити - закључује  Булатовић.

 

Последњи пут измењено уторак, 08 јун 2021 12:48

Данас ће бити исплаћена трећа половина минималца за привреду, што је једна од мера у оквиру трећег државног пакета помоћи.

Овог месеца држава ће, поред исплате половине минималца, исплатити и 3.000 динара грађанима који су примили макар једну дозу вакцине до 31. маја, или су се пријавили за вакцину до тог датума.

Крајњи рок за пријаву је 15. јун, преко портала Управе за трезор или кол центра.

Такође, у овом месецу биће исплаћена и помоћ од 60 евра за све незапослене.

Сви они који су били пријављени на биро, добиће помоћ од 60 евра.

Страна 1 од 104

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter