Иако смо као родитељи и медијски радници мишљења да млади треба што више времена да проводе напољу са својим вршњацима, када је то немогуће, игрице као што су квизови општег знања, информсаности и културе су одличан избор. Најбоље од свега је што се и родитељи, баке, деке, или браће и сестре, могу играти заједно са децом и младима и провести квалитетно време.

Провођење квалитетног времена са децом је од великог значаја, и родитељи треба да буду више укључени у живот својих малишана. Игрице квизова представљају забаван начин за учење и побољшавају опште знање. Едукативни квизови, или како их многи називају “спорт за мозак“, повећавају потенцијал за учење, побољшавају правопис и вокабулар, као и компетитивне вештине. Велики број младих усваја нове информације на природан начин – најбоље уче док слушају, гледају или раде одређене ствари. Овим квизом општег знања, информисаности и културе Радио Врање покреће радознале умове.

Квиз - Укључи вијуге Радио Врања садржи велики број тривијалних питања и одговара из различитих категорија, а пре свега, питања из опште културе. Нпр: које је боје језик белог медведа? Или: Колико је 10 + 10000 ? Или “тачно – нетачно”.  Али и комбинација наведеног.

Уколико тражите нешто што би младима заокупило пажњу на радио таласу, а истовремено и да нешто науче и забаве се, онда су едукативне игрице попут различитих едукативних квизова права ствар.

У току квиза, испуњаваћемо музичке жеље слушалаца.

*

Пројекат је суфинансиран на конкурсу Министарства културе и информисања за производњу медијских садржаја за радио у 2020. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter