Приводе се крају радови на реконструкцији лaмеле А у врањској Болници

Реконструкција опште болнице у Врању је у току и радови се одвијају према плану. Радује што ће скоро сви објекти у кругу, изузев старе Хирургије, захваљујући помоћи републике бити реконструисани. На тај начин Врање ће добити репрезентативни Здравствени центар. О томе шта је до сада урађено и шта још треба да се уради у емисији ''Реч више'' која је на нашем програму сутра у 20 сати, говориће градоначелник Врања Слободан Миленковић, по вокацији специјалиста ортопед-трауматолог.

Ове бело-зелене зграде су врањска општа болница. За многе још увек непрепознатљиве,  у новом руху, након скоро пола века. Реконструкција је у току и за сада се све одвија по плану, каже градоначелник Слободан Миленковић и иницијатор реконструкције старог дела болнице.

-Први павиљони су саграђени 70-их година прошлог века, 80-их део Гинекологије, а потом и Дечијег одељења. Заиста је све било дотрајало и руинирано и услови рада су били веома лоши. То је стварало и негативну атмосферу, због услова рада и нехигије и код пацијената и код запослених. Након мукотрпних преговора успели смо да и наша Болница буде обухваћена реконструкцијом, каже градоначелник.

Реконструкцијом је обухваћено 13 хиљада квадрата, а најпре се радило на старом Интерном одељењу, где је осим енергетске сфикасности, надограђен једна спрат.

-Ова надоградња, која је скоро завршена, биће Пулмологија, 12 постеља за плућне болеснике и 10 за Палијативну негу. То је сасвим нови простор. У току су завршни радови. Потпуно је разведена целокупна инсталација. Сада је неопходно да се унесе опрема и да се ова ламела А пусти у функцију, да се особље врати и да крене да ради у новоизграђеном и прелепом објекту.

Радови одмичу и на другом објекту, некадашње Ортопедије, где је такође урађена надоградња. Потпуно нови простор биће пријемница и специјалистичке ординације поред њих. Цео круг затвара се изградњом топлане на био-масу, која ће загревати здравствени комплекс, али и окружење.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 21 децембар 2021 22:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врањанци за летовање најчешће бирају Грчку - Радио Телевизија Врање https://t.co/aehVHd53dw via @tripplesworld https://t.co/QtpiznCqCA
До титуле ђака генерације уз доста рада и одрицања - Радио Телевизија Врање https://t.co/YZbPWgscvR via… https://t.co/GBH7XSLSFO
Две особе тешко повређене у саобраћајкама - Радио Телевизија Врање https://t.co/haZm6CZuoO via @tripplesworld https://t.co/RMn8HiPO6Z
Follow RTV Vranje on Twitter