Кесић и Њузовци - најбоље предизборно дешавање

Иако су избори тек најављени, страначка конвенција Зорана Кесића и Њузоваца већ се изборила за титулу најбољег предизборног дешавања ове године. Врањанци су у сали Омладинског савеза добили сјајне савете за паметно одлучивање пре одласка на биралишта.

 

Недостатак места за седење и пола сата закашњења заборављени су чим су Кесић и екипа емисије „24 минута“ стигли на бину. За око сат времена програма, оштрицом њиховог хумора погођени су бројни политичари, како на републичком тако и на локалном нивоу. Група сатиричара подсетила је на важност критичког приступа свему што политичке странке презентују. Најважнији савет тицао се самог изласка на изборе.

"Одувек сам осећао као своју личну, породичну и грађанску одговорност да изађем и заокружим оно за шта у том тренутку мислим да треба. Увек су ми се они што су цртали Чича Глише, бели гласови и тако даље чинили као размажена деца.  „Ова играчка није сасвим по мом укусу, е нећу.“ Па нема нећеш. Ако нећеш, легитимно је, не мораш. Али онда немаш права никаква сутра да кукаш зато што је играчка која је победила лоша.", каже Зоран Кесић.

Наставак емисије „24 минута“ најављен је за 19.март. Мисија остаје иста – не критика власти, већ критика глупости, лажи и недоследности. Кесић се осврнуо и на странке и политичаре који се неоправдано хвале хуманошћу. Иако је сам учествовао у бројним акцијама, то не жели да истиче.

"У ситуацији кад се многи људи диче својом хуманошћу и истичу то у први план, кад многи се представљају оним што нису, ја мислим да је искреније рећи да сам ја себичан човек коме је на првом месту породица, емисија, моје благостање, а ако могу понекад нешто да помогнем, а што неће превише угрозити моју породицу или мој посао, наравно да ћу да помогнем.", додаје Кесић.

Позитивној атмосфери допринели су и „Реформ“ торта за премијеров рођендан и представљање књиге „Права историја света“. Као што Кесић каже, сва срећа по политичаре што он и колеге немају таквих амбиција. У супротном, свашта би могло да буде. 

 

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 март 2016 13:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter