Промоција дела Ивана Миленковића и Дамира Каракаша у склопу обележавања Дана библиотеке

Обележавање Дана Библиотеке настављено је у дворишту Музеј куће Боре Станковића промоцијом дела Ивана Миленковића и Дамира Каракаша.

Иван Миленковић дипломирао је филозофију у Београду, а магистрирао на Факултету политичких наука у Београду. Заменик је главног и одговорног уредника Трећег програма Радио Београда. Бави се савременом француском и политичком филозофијом. Објавио је двадесетак текстова у домаћој и страној стручној периодици и близу 150 приказа, осврта и рецензија у домаћој недељној и дневној штампи. Сам, или у сарадњи са колегама, приредио је пет зборника текстова: о избеглиштву, Канту, суверености и политичком представљању. Преводи са француског и италијанског.

Каракаш је рођен 1967. године у селу Плашћица код Бриња у Лици. У Загребу је студирао агрономију, право, новинарство. Неколико година радио је као новинар, а још као тинејџер објављује карикатуре и цртеже, који су награђивани. Што се тиче књижевног рада објавио је књигу путописа ''Босанци су добри људи'', романе ''Комбетари'',  ''Како сам ушао у Еуропу'', ''Сјајно мјесто за несрећу'', ''Blue Moon''; збиркe прича ''Кино Лика'', ''Ескими'', ''Пуковник Бетовен.'' По књизи ''Кино Лика'' редитељ Далибор Матанић снимио је истоимени филм, вишеструко награђиван у Хрватској и иностранству. 

Вечерашњим програмом завршено је тродневно обележавање Дана библиотеке Бора Станковић у Врању и 143. годишњице постојања и рада. 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter