Трилери и романи најчитанији током лета

Већина људи, током летњих дана, слободно време проводи са породицом и пријатељима на отвореном простору. Они пак који воле да читају, у тренуцима опуштања  најчешће потраже књигу. Без обзира на савремене електронске уређаје који омогућавају читање, ипак држање књиге у руци, окретање страница и мирис папира, изазивају другачији доживљај. То знају они којима је књига свакодневно при руци.   

Књига  је била и остала највернији пријатељ. У летњим месецима када имамо мање времена  за читање, обично одаберемо „лакше“ штиво за тренутке када се осамимо. Тако су трилери и романи најчитанији током летњег периода, а то препоручују и у библиотеци „Бора Станковић“.

Александра Антић, библиотекарка, препоручујe да се у обавезној литератури за ово лето нађу и писци, Дејан Тиаго Стаковић чији је роман „Замалек“, био проглашен за један од најбољих европских романа када је изашао , Фредрик Бакман – сви наслови, као и други скандинавски писци, још увек  је најчитанија и Елена Феранте, Лусинда Рајли, Викторија Хислоп.

Још који дан остао је до краја школске године, па ће за њих бити и мање обавеза. А када не морају да читају обавезну лектиру и за њих има литературе за опуштање.

Александра  Антић каже да су на дечијем одељењу најчитаније књиге, „Штреберке“, „Мале блогерке“, “Шуњавко“, „Лоши момци“. Ове књиге излазе у  наставцима и показало се да их млађе генерације радо читају.

Редовни, вишегодишњи читаоци верују у препоруке библиотекара.

''Узимам књиге по препоруци библиотекара, тако је и ова Викторије Хислоп, а једна је и од најчитанијих. Углавном узимам  по три књиге, прочитам их за 15 дана и то ми је увече за опуштање,'' кажу читаоци.

Иначе, библиотека ће и у наредном  периоду радити од 8 до 19 сати радним данима, а суботом од 8 до 13 часова.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 21 јун 2022 14:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter