Успостављена сарадња између Педагошког факултета, позоришта „Бора Станковић“ и Културног центра Власотинце

Педагошки факултет у Врању и Позориште „Бора Станковић“ Врање закључили су споразум о сарадњи којим је између ових установа успостављена дугорочна сарадња у областима културе и образовања, развоја стваралачке и уметничке делатности, унапређења положаја младих, ученика и студената, очувања културно-историјске баштине Републике Србије и очувања националног и културног идентитета српског народа.

Споразум су у деканату Педагошког факултета у Врању потписали декан тог Факултета, проф. др Драгана Станојевић, и директор Позоришта „Бора Станковић“ Врање, Ненад Јовић. На тај начин је и формално потврђена сарадња између ових установа, која је успешно развијана и пре потписивања самог споразума.

Истовремено, споразум о сарадњи закључен је и између врањског Позоришта и Културног центра Власотинце, у чије име је споразум потписао директор Бранислав Катић. Претходно су, у Власотинцу, своју сарадњу потврдили Културни центар из овог места и Педагошки факултет у Врању. Том приликом, студенти Факултета су у позоришту за све заинтересоване грађане Власотинца извели представу под називом „Борин свет“, у оквиру промотивних активности Факултета.

У циљу реализације потписаних споразума, споразумне стране ће у наредном периоду договарати конкретне заједничке активности, које ће за циљ имати побољшање положаја студената и младих и унапређење стања у култури и образовању у Врању и на југу Србије.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter