Одштампајте ову страницу

Завршен фестивал '' "Piano summer"

Концертом Биљане Горуновић завршен је оовогодишњи фестивал класичне музике "Piano summer", који је у нашем граду организован шести пут. Она се  jе представила делима Шопена и српских композитора Корнелиjа Станковића, Милоjа Милоjевића и Љубице Марић.

Присутнима се обратио председник Скупштине Дејан Тричковић који није крио задовољство што се успело у намери  да се и поред короне одржи један овакав фестивал.

 

 ,,Већ шести пут наш град jе био домаћин врхунским уметницима коjи су дошли да се поклоне врањскоj публици. Прошле године светковина класичноj музици у част изостала jе због познате ситуациjе са пандемиjом изазваном коронавирусом. Зато овог лета нисмо крили задовољство због поновног окупљања извођача и публике. Задовољство jе било jош веће jер се овогодишњи фестивал по први пут од свог оснивања одржао у овом велелепном здању врањског театра.

Град Врање, и сам богат музичким наслеђем и талентованим музичарима, несебично пружа подршку овоj музичкоj светковини, jер jе чињеница да jе са организовањем ,,Пиано суммер'' фестивала пружена могућност Врањанцима да уживаjу у jош jедном квалитетном културном садржаjу. И ове године град Врање jе био покровитељ фестивала и убудуће ће наставити да улаже у духовну надоградњу своjих нараштаjа, подржаваjући проjекте и манифестациjе као што jе "Piano summer"фестивал’’, истакао jе председник Тричковић.

Зоран Имшировић, организатор и уметнички директор фестивала је на завршној вечери изразио задовољство што се фестивал одржао у новоизграђеној сали Позоришта .

Организатори су задовољни одзивом публике и што су поред свих потешкоћа успели да окупе велики број љубитеља класичне музике. Због актуелне епидемиолошке ситуације , поштовале су се мере, држала се дистанца у публици  и носиле маске. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 07 август 2021 08:55

Сродни чланци