Од 21. октобра обједињена два позоришна фестивала у Врању

Два фестивала, 56.“Јоаким Вујић“ и 40. „Борини позоришни дани“  биће спојена у један фестивалски догађај, који ће почети 21. октобра у врањском позоришту „Бора Станковић“.  Ова одлукa донета је на седници Заједнице професионалних позоришта Србије, одржаној у Врању. На седници је изабрано и ново руководство Заједнице коју чини 16 професионалних позоришта, јужно од Београда.

У новим, измењеним околностима узрокованим коронавирусом, и  догађаји у култури организују се на нови  начин. Тако ће у Врању два фестивала, 56.“Јоаким Вујић“ и 40. „Борини позоришни дани“,  бити обједињени, одлучили су директори и управници 16 професионалних позоришта Србије.

Директор позоришта „Бора Станковић“ Ненад Јовић рекао је да ће фестивал почети 21. октобра на сцени врањског позоришта. У 10 дана биће одиграно 10 представа на великој сцени.

На састанку Заједнице који се по други пут одржава у Врању, изабрано је и ново руководство које ће њоме управљати.

Директор позоришта у Нишу, Спасоје Ж. Миловановић  сматра за велику част али још већу обавезу да у овако тешким околностима за културу буде новоизабрани председник Заједнице професионалних позоришта. Истовремено је изразио велику захвалност руководству града Врања на подршци да се ова фестивалска манифестација одржи.

Директор позоришта у Лесковцу Драган Божа Марјановић новоизабрани је заменик председника Заједнице. Најавио је да ће ово позориште на фестивалу у Врању наступити са две представе.

Он је оценио је да  посленицима у позоришту никада није недостајало енергије и жеље за новим достигнућима и да се верује да ће предстојећи фестивал то и показати, без обзира на околности.

Позоришна публика Врања и региона, као и град у целини, већ су доказали какав значај за њих имају „даске које живот значе“.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 18 септембар 2020 20:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Жена тукла мужа столицом, удаљена из породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/U8kgkFBjtr via… https://t.co/b6YAuOvW4S
Остварење сна за докторку из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/mntgCdC6vJ via @tripplesworld https://t.co/TUJuDaJgRM
Ухватили смо последњи воз за јавну расвету - Радио Телевизија Врање https://t.co/EoTmSLDB30 via @tripplesworld https://t.co/r5nToPmvGf
Follow RTV Vranje on Twitter