Одиграна утакмица између "Вране" и Националне гарде Охаја из Америке

У циљу промоције америчког фудбала у Врању је одиграна егзибициона утакмица између новоформираног клуба америчког фудбала “Вране” и Националне гарде Охаја из Америке. Познати врањски спортисти и амерички војници нашли су се на истом задатку како би, пре свега деци, али и свима осталима, приближили овај спорт и охрабрили их да се њиме баве.

 

Клуб “Вране” почео је са радом у марту ове године, а крајем јуна званично примљен у чланство Српске асоцијације америчког фудбала. Једини су клуб јужно од Ниша који се баве овим динамичним и атрактивним спортом. Идеја је потекла од истакнутих бивших и садашњих врањских спортиста који су желели да на овим просторима формирају један овакав клуб. Успостављена је сарадња са америчком амбасадом , али и са осталим клубовима у Србији. Учествовали су на ревијалном турниру у Земуну и добили на дар 20 комплета опреме за клуб. У знак захвалности у Врању је организована утакмица на којој су им противници били припадници Националне гарде Охаја.

Ми учествујемо у пројекту хуманитарне асистенције који се састоји у заједничком деловању 40 припадника Војске Србије и 40 Националне гарде Охаја који раде на реконструкцији вртића и Музичке школе у Бујановцу. Клкуб “Вране” тренутно има 20 полазника у кадетској и јуниорској групи. Раде са децом рођеном 1998. године и млађом,  на свестраном развоју њихових функционалних, моторичких и психичких способности, развоју интересовања и подстицању талентованости за спорт, усвајању здравих животних навика, очувању и унапређењу здравља као и на увођењу верзије америчког фудбала (флег) у неформални образовни систем. Такође, клуб негује принципе добровољности и хуманости чланства у активностима од значаја за ширу заједницу.

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 18 август 2015 15:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter