Спорт

Спорт

Турнири у малом фудбалу у сеоским месним заједницама одвијају се предвиђеном динамиком и након смиривања епидемиолошке ситуације готово сва традиционална надметања су одржана или ће бити. Већник Ђорђевић наглашава да се у области спорта радило и у време короне и да је тај период искоришћен за писање пројеката.

Синоћ је завршен турнир у малом фудбалу у селу Нерадовац, а данас је на програму турнир у Ћуковцу. Улаже се у спорт и спортске манифестације подједнако на селу, као и у граду, а ради се и на побољшању спортске инфраструктуре.

''Мени је акценат на том спортском дружењу, односно да се људи и деца баве спортом, тако да смо и ове године, у тим отежаним околностима, полако се вратили у нормалу. Како сада чујемо, број заражених се повећава и можда ћемо опет морати да се ограничавамо са неким активностима, али мислим да како се број вакцинисаних буде повећавао, тако ће и наша безбедност бити већа, тако да се надам да ћемо до половине наредне године успети да кренемо и са несметаним одвијањем свих манифестација. Радује ме и да су ови турнири протекли у једној доброј и квалитетној атмосфери, можда пар њих није одржано ове године, али надам се да се већ следеће године вратимо у потпуности нормалном функционисању, '' каже већник за спорт Ненад Ђорђевић.

У спортску инфраструктуру улаже се континуирано, сеоски терени су већином сређени, ограђени, осветљени. У приоритету су четири терена која треба да се пресвуку новим асфалтом, а активности се реализују према плану и програму рада.

''Кад се окренемо иза нас много тих спортских терена је урађено, теретана на отвореном, дечјих игралишта, још много и треба да се уради и много тога има и још несређеног и то је чињеница, али се много тога и урадило. Једно по једно сваки терен може да се огради, осветли, среди. Ево сада смо расписали пројекат за изградњу мултифункционалног терена у Рашкој, у понедељак се завршава тендер, јавни оглас, вредност радова је око 6 милиона и 200 хиљада динара, тај део Рашке има око 5000 мештана, а ниједан спортски терен,'' додаје већник. 

Ово је трећи мултифункционални терен који подразумева изградњу терена за мали фудбал, кошарку и одбојку, на једном месту.

Ђорђевић додаје и да је посебно поносан на уређење градског стадиона, где је након сређивања самог стадиона и трибина, уређен и простор између, који је покривен бехатон плочама.

Он најављује даља улагања у спорт, уз акценат на велику помоћ државе и у овој области.

 

 

Вишеструко награђивани врањски маратонац Кристијан Стошић одржао је час здравља на Градском стадиону у оквиру манифестације "Дани Врања".

Претходно је билo најављенo предавање наше цењене маратонке Оливере Јевтић која је нажалост због изненадне повреде морала да одустане.

У току је традиционални ноћни турнир у футсалу ''Нерадовац 2021.'' Уназад година се одржава овај турнир, а од ове године и у новом руху.

Потрудили су се мештани да среде своје игралиште и комплетно побољшају амбијент. 

Ангажовали су се бројни мештани, спонзори, а помогао им је и град, и изграђене су трибине.

Након тога организовали турнир у малом фудбалу.

'' Пријављено је 12 екипа. Утакмице ће се играти сваке вечери наредних десет дана. На финалном дану биће организовани бесплатни тренинзи за најмлађе. Доћи ће тренери из кошаркашког и фудбалског клуба како би деци показали основе из тих спортова,'' каже Урош Илић, организатор.

Биће узбудљиво наредних дана на турниру у Нерадовцу, с обзиром на велики пријављених екипа и велико интересовање житеља Нерадовца.

Захвални су свима који су им помогли.

Последњи пут измењено понедељак, 23 август 2021 15:04

Други маратон у оквиру манифестације “Дани Врања”, чланови планинарског друштва “Железничар 2006” и љубитељи овог спорта су уживали у природним лепотама Бесне кобиле.

Планинари су стартовали код Планинарског дома „Драган Спасић“. Након тога су сви учесници уз подршку чланова планинарског друштва “Железничар 2006” кренули из Врања ка врху Бесне кобиле, чија је надморска висина 1.922 метара. По речима планинара, стаза је била средње тешка,  дужине 12 километра у оба смера.

Учествовало је 34. планинара, међу којима и девет бициклиста. Нашим планарима придружили су се и планинари из Куманова, Сурдулице и Пирота.

Домаћин планинарског маратона је Туристичка организација града Врања.

 

У оквиру манифестације “Дани Врања” организован је планинарски маратон.  Учесници маратона кренули су аутобусом до превоја и раскрснице Гоч у Пољаници одакле је почео планинарски маратон.  

Маратонци су могли да изаберу једну од две стазе: једна је била од 10 километара до Мирковог кладенца а друга је  од успона са Мирковог кладенца на Шиљат камен до самог врха Грота на 1.327. метара, дужине 16 километара .

По речима планинара они који желе да се баве планинарењем треба да имају добру вољу и адекватну обућу, како не би дошло до повреда.

 “Задатак нашег клуба данас је да сигурно и безбедно проведемо људе кроз планину и да  и да им пружимо задовољство које ми сваког викенда упражњавамо током целе године. Највећа чар планинарења је боравак у природи, да се дан проведе кретањем зато што је физичка активност веома битна. А оно што је такође битно је наше дружење без икаквог оптерећења”, каже Срђан Стошић, председник планинарског друштва "Железничар 2006".

Сутра је други део планинарског маратона у оквиру “Дана Врања” . Иде се на Бесну Кобилу. Стаза је дуга 14 километара.

Последњи пут измењено субота, 21 август 2021 16:23
Страна 1 од 304

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Завршен јавни позив за мере енергетске ефикасности - Радио Телевизија Врање https://t.co/7ROlFcneJS via… https://t.co/RBkP0MK8KZ
Сајам запошљавања понудио 366 радних места - Радио Телевизија Врање https://t.co/C4KQGYGDGe via @tripplesworld https://t.co/8s5So52oeq
Средњошколци од понедељка по комбинованом моделу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Dgfgyl6zbU via @tripplesworld https://t.co/oz7itshnTa
Follow RTV Vranje on Twitter