Пристојан живот од свога рада искључиво од пољопривреде. Да, могуће је

Од пољопривреде се може пристојно живети ако се ради систематски, плански и ако се човек едукује и примењује нова  сазнања. Ово је закључак и порука Србе Тасића који више од пола века искључиво живи од рада на земљи у оближњем Вртогошу.

Када неко, ко се од 12 године живота  искључиво бави пољопривредом, тврди, да је то исплатив посао, онда му се мора веровати. То је међу својим комшијама, пријатељима и родбином доказао Срба Тасић са својом породицом. Паралелно је радио као сточар, повртар,  воћар, виноградар, а највише га у околини, па и Србији знају као произвођача садница. Сада када је добро закорачио у осму деценију живота, може да „подвуче црту“ иако је само мало смањио темпо рада. 

Срба Тасић каже да је данас технологија толико напредовала да се производи више и квалитетније, али пласман отежан. Некада се производило мање, али је пласман био лакши. Тако да мора да се ради паметно, да би били конкурентни. Млад човек који сада ради на пољопривреди, мора због тога много да се едукује.

Уз рад,Тасић деценијама сарађује са аграрним стручњацима и стечена знања одмах примењује. Каже да му је најзначајније што је своју децу, три ћерке, научио свим радовима у пољопривреди, па и калемарском послу. Развио им је радне навике, па му и данас у обимнијим пословима  сви помажу. А супруга Гордана је стуб куће.

Гордана Тасић истиче да је највеће богатство сваког човека мир у срцу, здрав живот, разновсна храна. А посао може да се заврши и увек има довољно времена и за одмор. Јер ако хоћеш у нечему да успеш и да стекнеш, без рада то није могуће.

Поносни су и задовољни свим што су постигли. Омогућили су  својој деци да се образују, а сада у томе помажу и унуцима, који су студенти.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 11 август 2020 15:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Никола Милановић из Доњег Врања пливао за часни крст - Радио Телевизија Врање https://t.co/yaPiCR6MP1 via… https://t.co/BxlszdVyE8
#vranje Рекордан број новозаражених у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/0fJZGXN5SL via @tripplesworld https://t.co/nG4LdKNMsI
Promo - Emisija posvećena Vladi Randjeloviću, TV #Vranje, danas u 20.00h https://t.co/mIqIoMjI8w
Follow RTV Vranje on Twitter