Гласачка места отворена на време, гласачи са Косова и Метохије гласају и у Врању Истакнут

На основу одлуке Народне скупштине Републике Србије, данас се одржава републички референдум ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије.

Грађани се изјашњавају о референдумском питању: ”Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?”, заокруживањем речи: „да” или „не”. Дакле, гласа се за измене у области правосуђа, тачније за то како ће се у Србији бирати судије у тужиоци. 

На територији Града Врања, укључујући градску општину Врањска Бања, отворено је тачно у 7 сати свих 106 гласачких места и гласачко место код Окружног затвора, а гласање ће трајати до 20 часова. Гласачко право има 69.173 гласача Врања, а укупно 6. 510. 323 држављана Србије и гласање се одвија уз примену свих епидемиолошких мера.

Гласачи са Косова и Метохије, са подручја општина Витина, Косовска Каменица, Гњилане и Ново Брдо у Врању гласају на осам бирачких места.

Врање није уврштено у ред градова преко којих ће се водити статистика о излазности, тај податак даваће РИК.

Градска изборна комисија саопштила је претходно да су  гласачи који нису у могућности да дођу на гласачко место из здравствених разлога, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица данас до 11 сати могли да обавесте комисију о гласању ван гласачког места.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 16 јануар 2022 12:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter