Илић Стошић љута због понашања колеге, Костић каже да је истина сасвим другачија

Поводом саопштења које су јуче нашој редакцији упутили Градски одбори Странке слободе и правде и Српске напредне странке у Врању, а односе се на догађај који се 11. новембра одиграо у Здравственом центру разговарали смо са актерима приче.

Докторка Мирјана Илић Стошић разговарала је са нама телефоном јер је радила у ноћној смени и, како је рекла, није у могућности да даје изјаве у камеру. Милан Костић, главни техничар Опште болнице, испричао је такође шта се десило.

Докторка Мирјана Илић Стошић каже да је о свему обавестила Здравствени центар једном пријавом за покретање дисциплинског поступка, али и подношењем захтева за покретање прекршајног поступка против радника ЗЦ, главног техничара Милана Костића. ''Он је на дан када сам била дежурна на очном одељењу, на Офталмологију ушао из правца Хируршког блока са непоштовањем било каквих епидемиолошких мера, као и са непоштовањем основног кућног реда наше болнице, уз вику, дреку, бахато понашање у цивилном оделу, уз присуство једног човека који је мени био непознат. Касније сам из неког нашег разговора сазнала да је он дошао у контролу. Ја сам тог дана једини дежурни лекар на Офталмологији и, по неком правилу, ја сам та која је у ствари одговорна за све добро и све лоше што се дешава на Одељењу,'' каже Илић Стошић.

Милан Костић демантује наводе докторке Мирјане Илић Стошић и писање по медијима.

''Ја сам још увек узнемирен оним што се десило и због тога што се све ово спинује. Медији, портали и друштвене мреже свашта пишу, а у ствари истина је другачија. Тог дана смо обилазили болницу, као што радимо у последње 2,5 године. Био сам са колегом, координатором за хируршке групе. Од 7 ујутру смо обилазили сва одељења и на крају отишли на Очно одељење. На самом прилазу из Хируршког блока приметили смо да су сва врата отворена, што у овој ситуацији, у пандемији, не сме да се дешава и за то је директно одговоран дежурни лекар, не само на том, већ на свим одељењима. Пошто смо цео дан били и напољу и унутра, преко радних блуза носили смо јакне, а имали смо и маске. Нису тачни наводи да нисмо имали маске. Ушли смо на Одељење, упутили се ка сестринској соби и тамо затекли дежурног техничара Одељења. Рекли смо му да смо дошли у контролу. Замолио нас је да му помогнемо око неких спецификација. У том тренутку наишла су цивилна лица, односно пацијенти који такође не би требало да долазе на Одељење у овим условима. Дежурни техничар је отишао да позове докторку и да је обавести о нашем доласку. Докторка је још с врата почела да виче на нас, да нас вређа и назива погрдним именима,'' објашњава Костић.

Ми смо и данас покушали да добијемо детаљнију изјаву од директорке Здравственог центра др Љиљане Антић која нам је само кратко поновила да не жели да коментарише цео случај и решава путем медија. Рекла је да од тога не жели да прави политички циркус, с обзиром  да се ради о непоштовању радне и технолошке дисциплине од стране запослених у Здравственом центру. Цео случај ће испитати комисија и биће донете одговарајуће мере у складу са законом, рекла је директорка Антић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 13 новембар 2020 20:10

1 коментар

 • Micheal Benson
  Линк коментара Micheal Benson уторак, 01 децембар 2020 11:00

  Поздрав, срећна сам што вас најављујем као права кредитна компанија код које можете добити брзи зајам, нудимо све врсте зајмова нашим поузданим клијентима са каматном стопом од 3%, контактирајте нас ако вам је потребан зајам. Пошаљите нам е-пошту: Мицхеалбенсонлоанагенци@гмаил.цом, контакт@Мицхеалбенсонагенци.цом,Образац захтева за позајмицу и вратите га, посетите нашу веб страницу: хттпс://мицхеалбенсонагенци.цом/,Вхатсапп: +593962046134.

  Пуно име .................

  Године ..............

  Држава ..................

  Износ зајма потребан. ..................

  Трајање..........................

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter