Посланици Скупштине Србије разматрају на посебној седници парламента, Извештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини од 15. јуна 2021. до 1. септембра 2022. године.

Извештај ће представити председник Србије Александар Вучић, који ће посланике и грађане обавестити о тренутном стању, изазовима који следе, као и о свему што је држава до сада урадила за српски народ на КиМ. Директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Последњи пут измењено уторак, 13 септембар 2022 10:59

Aна Брнабић jе истакла да jе задовољна што jе упркос провокациjама сачуван мир.

Премиjерка Србиjе Aна Брнабић изjавила jе данас приликом посете северном делу Kосова и Mетохиjе да jе инициjатива "Oтворени Балкан" отворена за све, укључуjући и привремене институциjе у Приштини.

"Mислим да jе то наjбољи начин да идемо ка нормализациjи. Сматрам да jе квалитет живота за људе наjважниjи и када сви заjедно омогућимо да jе таj квалитет бољи, да се отвараjу радна места, да млади виде неку перспективу, онда можемо да разговарамо и о питањима о коjима се не слажемо или имамо у потпуности супротне ставове", казала jе Брнабић одговараjући на питања новинара међу коjима и да ли jе Приштина добродоишла у инициjтиву Oтворени Балкан.


Увек ћемо бити уз своj народ на KиM, сачували смо мир

Премиjерка Србиjе поручила jе данас током посете Kосову и Mетохиjи, да ће Србиjа увек бити уз своj народ на Kосову и Mетохиjи.

"Oгромно ми jе задовољство и велика част што сам на Kосмету. Желим одавде, са KиM, да пошаљем jасну поруку, поруку мира стабилности и толеранциjе и поруку председника Србиjе Aлександра Вучића да ћемо увек бити уз наш народ на KиM", рекла jе Брнабић обраћаjући се окупљенима у згради Mултимедиjалног центра у Kосовскоj Mитровици.


Брнабић грађанима: Увек можете да се ослоните на вашу Србиjу

Брнабић jе поручила грађанима у Kосовскоj Mитровици да увек могу да се ослоне на своjу Србиjу, коjа ће увек бити уз њих, а да се њоj данас испунио сан да посети Kосмет.

"Драго ми jе што сам данас на KиM. Данас ми се испунио таj сан. Надам се да jе ово само први пут и да ћемо долазити овде, као тим, са председником Aлександром Вучићем, да ћемо обилазити много проjеката на KиM, како би сте ви имали бољи квалитет живота", рекла jе Брнабић грађанима испред Mултимедиjалног центра у Kосовскоj Mитровици.


Oсећам се као своj на своме

Председница Владе Србиjе изjавила jе данас, приликом посете северном делу Kосова и Mетохиjе, да се по преласку админстративне линиjе остила као "своj на своме".

Oна jе одговарjући на питање новинара албанских медиjа, коjи су jе питали како се осећала када jе прешла "границу", одговорила: "Kако сам се осећала када сам прешла административну линиjу? Наjискрениjе да вам кажем осећала сам се као "своj на своме" ".


Jасно jе зашто се Срби увек враћаjу Kосмету...

Брнабић jе, у оквиру посете Kосову и Mетохиjи, данас обишла и манастир Бањска у општини Звецан.

Премиjерку Брнабић jе дочекао епископ рашко-призренски Tеодосиjе, свештенство и грађани, а приређен jе и културно-уметнички програм.


Не значи да нећу посетити и jужниjе делове KиM

Премиjерка jе истакла приликом посете северу Kосова и Mетохиjе да не значи да у неком наредном периоду неће постетити и неке jужниjе делове покраjине.

Oдговараjући на питање Танјуга какву поруку има да пошаље Србима коjи нису на северу, на прмер у Kосовском поморављу, премиjерка jе одговорила:

"У посети сам данас северу Kосова и Mетохиjе, што не значи да нећу постити и наш народ на остатку Kосова и Mетохиjе. Са нама су данас ту њихови политички представници, тако да ћу разговарати са њима шта jош додатно можемо да урадимо преко Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу , али и свих осталих институциjа како бисмо њима додатно олакшали живот и побољшали квалитет живота", рекла jе Брнабић.

Kонзервативни покрет Наши даје пуну подршку државним органима Републике Србије у одлуци да се не одржи “Еуропрајд” који је заказан за 17. новембар у Београду.

Притисци који су уследили од стране појединих амбасада и посланика ЕУ парламента након одлуке да се “Еуропрајд” не одржи су апсолутно неприхватљиви и то је покушај директног мешања у вођење унутрашње политике једне самосталне и суверене земље попут Србије.

Kонзервативни покрет Наши најоштрије осуђује и изјаве неодговорних лидера опозиције из Не давимо Београд, Демократске странке, Покрета слободних грађана који је део посланичке групе Странке слободе и правде, Уједињени и посланичка група Морамо – Заједно који позивају на скуп за који не постоје безбедоносни услови и који очигледно желе немире и дестабилизацију сопствене државе.

Овако неодговорно понашање опозиције и покушаји да се за интересе страних чинилаца изазову немири у периду који је веома тежак за српски народ су за сваку осуду и презир.

Kонзервативни покрет Наши позива државне органе да не подлежу оваквим притисцима и уценама од стране прозападне опозиције у Србији.

Инфо тим KПН

Преузето са сајта:

https://nsuzivo.rs/novi-sad/prozapadna-opozicija-zeli-sukobe-u-beogradu-konzervativni-pokret-nasi-osuduje-neodgovorne-lidere-koji-pozivaju-na-skup-povodom-europrajda

Стигло нам је саопштење за јавност Савета за просвету Градског одбора Српске напредне странке које преносимо у целости.

Саопштење за јавност

Само се у неоснованим саопштењима вештачки одрживе опозиције у Врању, пројекти на реконструкцији и изградњи у домену образовања могу крстити, како то тврде из Народне странке ,,неспособношћу и неодговорношћу градске власти”!

Замислимо само другачију реалност у којој су припадници бивше власти, међу којима и лидер Народне странке Вук Јеремић, у чије је име и поменуто саопштење народски речено ,,склепано”, оставили актуелној власти у Врању обновљена и новоизграђена здања образовања, наместо оронулих и занемарених какве је Српска напредна странка доласком на власт у локалу затекла!

Зато им и хвала што нас неспособне и неодговорне, они тако способни и одговорни свакодневно подсећају на плодове сопствених врлина, те су нам управо захваљујући њима, омогућили да наши суграђани у насељу Рашка, захваљујући локалној самоуправи, добију један од најсавременијих вртића на југу Србије, завршене реконструкције вртића по принципу енергетске ефикасности „Дечја радост“ у Врању и „Бамби“ у Врањској Бањи, откупљени вртић „Звончица“ у Горњој чаршији и предстојећу реконструкцију вртића „Пчелица“.

Хвала им што су основне школе „Вук Караџић“, „Светозар Марковић“ у Врању, „Бранислав Нушић“ у Ратају, са истуреним одељењима у Миланову и Павловцу, Буштрању и селу Мечковац  где су деца ишла у лименом контејнеру уместо школе, и са основним школама „20 октобар“ у Власу и „Бора Станковић“ у Тибужду добиле нову столарију, која ће ускоро красити основну школу „Краљ Петар Први Ослободилац“ у Корбевцу.

Желимо да и даље остану доследни подсетник свега што су нам оставили у наслеђе.

А да се опозиционе странке од доласка Српске напредне странке на власт баве искључиво лажима и обманама сведочи и тврдња да ће настава у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Врању почети у школи која је у фази реконструкције. Ипак је истина да ће се ђаци вратити у клупе тек након завршених радова и добијања употребне дозволе.

Господо, информишите се на званичним гласилима локалне власти, не служи вам на част да осим необавештени и неуки, испадате и површни.

Савет за просвету,

ГрО СНС Врање

Председник Александар Вучић навео је да је у складу са Уставом Републике Србије, а пошто је саслушао мишљења представника изборних листа, донео одлуку да кандидат за председника Владе буде Ана Брнабић.

"Одлука је била компликована, сложена и унутар највеће странке у земљи и са коалиционим партнерима", рекао је Вучић и додао да ће сва три кандидата за премијера бити изузетно важни чланови Владе. 

Он је додао да Ана Брнабић неће бити цео мандат председница Владе, и да ће 2024. године доћи до рекомпозиције нове владе. Председник је додао да има огромно поверење у Ану Брнабић.

- Један од народних посланика је рекао да је проблем да изаберемо Ану зато што је сатанизована. И управо зато сам и одлучио да је изаберемо. Она ради за ову земљу изузетно много, у стању је да седи са пољопривредницима по 17 сати, и не мора да се слика са кућним љубимцима три пута дневно да би је људи волели. Поносан сам што имам таквог сарадника. Способна и образована жена, марљива, и пре свега лојалну Србији - казао је он.

- Ивица Дачић ће такође имати важну функцију, имаће и функцију координатора служби безбедности. Синиша Мали, у ког имам огромно поверење, биће један од потпредседника Владе, по ономе што сам могао да закључим на састанку Председништва странке. Ово је наш договор, код нас нема трзавица и свађа, ми смо за ово време постали и пријатељи, и добро знамо шта радимо и како да сачувамо стабилност државе у овом тренутку. Мислим да ће Милош унети додатну дозу стабилности и одговорности, и припремити се у неком будућем периоду за важне дужности, као и Синиша што се припрема - казао је Вучић.

Вучић додаје да нам предстоји тежак период, и упозорава на опасност од крајње деснице која би могла да разори земљу, као и од крајње левице и либерала који би уништили све што је национално у Србији.

Извор: Тањуг

Последњи пут измењено понедељак, 29 август 2022 00:25
Страна 1 од 230

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Први излазак након короне за кориснике Прихватилишта - Радио Телевизија Врање https://t.co/OV8ev7TBhR via… https://t.co/xirYtGEPbl
Бреме савременог новинарства - Радио Телевизија Врање https://t.co/h3uWqDQbOB via @tripplesworld https://t.co/ZJVB8CwQqg
Скупштина поставила Градског правобраниоца и два заменика - Радио Телевизија Врање https://t.co/KwVHxMXIpZ via… https://t.co/L6uD9Inzbp
Follow RTV Vranje on Twitter