Устаљени манир (не)постојеће опозиције у Врању да сопствени политички дебакл и незнање правда промашеним апелима и неоснованим критикама упућеним актуелној власти, забележен је по ко зна који пут последњим саопштењем НЕПОСТОЈЕЋЕГ Градског одбора Народне Странке на локалном порталу сличне намене под насловом „Врање никада није имало неспособнију ВЛАСТ“.

Слажемо се са једином аргументацијом овог низа увреда да је град Врање од доласка Напредњака на власт, једно велико градилиште, јер се нашло у процесу решавања вишедеценијских, наслеђених проблема претходних, по аутору саопштења, „бољих власти“. 

Од толиког затеченог „доприноса“ оних са изгубљеном подршком у народу, Врање је последњих осам година место реконструкција, изградње и државних пројеката попут државног пројекта изградње комуналне (канализационе) инфраструктуре и инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада, са радним називом „Чиста Србија", којим је Врање обухваћено са 13 других општина, реконструкције врањске Болнице, најсавременијег Хотелског комплекса у Врањској Бањи и Пешачке зоне, реконструкције Народног музеја, трибина на Градском стадиону, реализованих попут улице Боре Станковића, Градског парка, зграде Позоришта, Регионалног  центра за ванредне ситуације, станова за припаднике снага безбедности и још многих не мање важних, а да не набрајамо километре асфалтираних улица у чијој реализацији је нормално да се подигне не само стварне већ и медијско – хајкачке прашине.

По резултатима смо дакле далеко од најгоре власти у Врању, али смо у једно сигурни, а то је да Врање у својој историји никада није имало ГОРУ опозицију.

И не само ГОРУ, него и опозицију са мањом подршком у народу.

 

Савет за информисање,

ГрО СНС Врање

 

 

Гласање на бирачком месту број 6 у основној школи Мухарем Кадрију у Великом Трновцу, општина Бујановац, биће поновљено у четвртак, 30 јуна 2022. године од 07:00 до 20:00 часова, одлучила је Републичка изборна комисија (РИK).

Ово ће бити пето понављање парламентарних избора на овом гласачком месту.

Биће штампано укупно 1.089 гласачких листића у језичкој варијанти на српском и албанском језику, на папиру резедо боје формата А-3. Контролни лист за проверу исправности гласачке кутије бити штампан на папиру розе боје.

Више чланова РИK затражило је од тужилаштва и полиције да реагују на злоупотребе чланова бирачког одбора на том месту, који су онемогућавали гласање и увид у бирачки списак, и запитали да ли је могуће да двоје људи из те комисије доводе државу у ситуацију да нема парламент, ни формирану Владу.

Републичка изборна комисија донела је одлуку да се 30. јуна понови гласање на бирачком месту број шест у Великом Трновцу, у општини Бујановац.

Ову одлуку РИК je донела на 77. седници којом је председавао председник РИК-а Владимир Димитријавић.

Ово ће бити пето гласање на парламентарним изборима у Великом Трновцу, након што је и последње, које је било 23. јуна, прекинуто због лажне дојаве о постављеној бомби.

Претходно се у овој општини, након избора 3. априла, гласало 28. априла и 27. маја. 

 

Последњи пут измењено субота, 25 јун 2022 10:21

Бирачко место број 6 у Великом Трновцу  на коме су требали да се одрже избори за народне посланике по четврти пут, данас  је затворено.

Председник бирачког одбора Дејан Менковић је рекао да чланови бирачког одбора из албанске коалциије нису дозволили представницима српских странака да контролишу евидентирање гласача у изводу из бирачког списка.

Након тога  стигла је и дојава о бомби, па је на предлог представника РИК-а Вељка Одаловића затворено бирачко место.

Како јавља наш репортер,на данашњим изборима у Великом Трновцу увид у бирачки списак и контролу требало је да врше један Албанац и један Србин. Међутим, Албанци нису дозволили да било ко од Срба има увид у бирачки списак.

Члан бирачког одбора у име албанске коалиције Рагми Мустафа рекао је да у правилнику не пише да контрола уписивања у бирачки списак треба да буде мултиетничка.

Након дојаве о бомби на бирачком месту број 6 ,где право гласа има 1.089 грађана, на предлог представника РИК-а Вељка Одаловића затворено је бирачко место .

Када ће бити проглашени резултати парламентарних избора који су одржани 3. априла 2022. године, знаће се након одржаног гласања у Великом Трновцу.

У овом селу се до сада гласало у три наврата. Након избора 3. априла, избори на бирачком месту број 6 у Великом Трновцу поновљени су 28. априла, а пошто су и они у међувремену поништени, гласало се и 27. маја.

Последњи пут измењено четвртак, 23 јун 2022 16:10

Републичка изборна комисија одбила је на данашњој седници приговор листе Коалиција Албанаца Долине против Решења Општинске изборне комисије Бујановца од 2. јуна.

Комисија је наведени приговор одбила као неоснован. Седницом је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

Страна 1 од 226

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter