Државни секретар у Министарству привреде и члан Председништва Српске напредне странке, Драган Стевановић обратио се саопштењем председнику Србије, Александру Вучићу:

-Поштовани председниче, као што сами кажете, предаја није опција. Већинска Србија је уз Вас. Уз политику која је Србију из корена променила и подигла са колена. Данас, председниче, можемо да позовемо институције да штите Вас, да штите уставни поредак, да обезбеде сигурност грађанима, јер сте управо својом политиком и посвећеним радом те институције подигли и поново успоставили.

Вратили сте кредибилитет земљи, земљи у којој поново раде фабрике, људи имају где да се лече, деца имају где да уче и одрастају, а возови иду 180 километара на час. Та Србија и велика већина у њој су уз Вас. Очекују да наставите да је водите путем опоравка и просперитета. Већинска Србија очекује да институције реагују енергично и адекватно. Да змију ударимо у главу и до краја. Живела Србија! – наводи се у саопштењу Драгана Стевановића.

Последњи пут измењено недеља, 23 јануар 2022 02:12

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност Савета за информисање ГрО СНС које преносимо у целости:

Информација потврђена домаћим безбедоносним агенцијама од стране Европске полицијске службе - Европола да је припреман атентат на председника Србије Александра Вучића узнемирила је већину домаће јавности, али и потврдила одржање вишегодишње намере угрожавања живота председника Србије константним таргетирањем од стране дела опозиције и плаћеничких медија које имају под својом контролом.

Одржањем климе по опозицији оправданог лишавања живота Александра Вучића, доказана је по ко зна који пут и чињеница да за тајкуне и лопове из бивше власти не постоји алтернатива којом би победили на изборима и да недостатак подршке желе да надоместе злочином који би за Србију и њене грађане имао несагледиве последице.

Градски одбор Српске напредне странке у Врању најоштрије осуђује све организације и појединце који су узели учешћа у планирању и обезбеђивању логистике евентуалном покушају убиства  председника Србије Александра Вучића  и том приликом апелује на државне безбедоносне органе да испитају и процесуирају у складу са законом сваког осумњиченог који је имао и најмањег удела у припреми ове монструозности.

Подсећамо и све оне којима је уместо осуде и згражавања, таква идеја изгледала и изгледа као трачак наде у победи овоземаљског олоша, да је свака претња председнику Александру Вучићу претња и читавој нацији, свим тековинама напредног друштва којима смо сведоци у последњој деценији, свакој изграђеној и обновљеној институцији и будућности наше деце коју ће сопственом вољом оправданог избора милиони да бране и сачувају.

Предаја није и никада неће бити опција!

Никад повлачења! Победићемо их све. Заједно!, каже се у саопштењу за јавност Савета за информисање ГрО СНС .

Успешно је спровден референдум на територији наше земље и на подручју града Врања, где је забележена излазност од преко 40 посто. Према подацима Градске изборне комисиjе на подручjу града Врања, на 106 гласачких места, изашло jе укупно 40,21% гласача. Од тога у корист потврђивања Аката о промени Устава у области правосуђа изjаснило се 76,12 % док  jе против било 22,12 % гласача.

И овога пута Врањанци су озбиљно схватили своју грађанску дужност и у великом броју изашли на референдум. Гласало се на 106 гласачких места и једно у Оркужном затвору, а заједно са гласачима са простора Косова и Метохије гласало је преко 84 хиљаде гласача. 

''Мислим да треба испунити грађанску дужност. Треба испунити оно што се предлаже, јер неко мора да се слуша у овој држави,'' каже Мирко Арсић из Врања.

''Моје грађанско право и да испоштујем државу и кажем своје мишљење,'' каже Зоран Јовановић из Врања.

''Ово је референдум и вид је демократског изјашњавања. Нама је гласање доле онемогућено, тако да смо нашли могућност овде да дођемо и да изразимо свој став,'' каже Милош Алексић из села Горње Кусце у општини Гњилане.

Целе ноћи су прикупљани записници са гласачких места и пристигли су сви, а након тога су обрађивани, каже Стојан Илић, председник градске изборне комисије. Мало су биле измењене околности, јер је у суботу достављен гласачки материјал за гласаче са Косова и Метохије и прошитрен је гласачки списак.

''Око 40 процената је изашлих бирача, више од 76 посто је гласало за потврђивање Акта о промени Устава, мали број је гласао против. Статистика ће дати коначне бројеве, али скоро 15 хиљаде гласача је гласало са Косова и Метохије, чија излазност је онемогућена тамо. Јуче се видело да бројни људи коју су тамо хтели да гласају нису могли и тако је десеткована излазност људи са Косова и Метохије, према броју уписаних бирача и према броју изашлих. Статистика би била другачија и проценат излазност би био већи, каже Стојан Илић, председник Градске изборне комисије.

Излазност би била и већа, каже Илић, али је и епидемисјка ситуација учинила своје. Није било никаквих неправилности ни на једном бирачком месту.

 

 

Последњи пут измењено понедељак, 17 јануар 2022 13:30

Према подацима Градске изборне комисиjе на подручjу града Врања, на 106 гласачких места, изашло jе укупно 40,21% гласача.

Од тога у корист потврђивања Аката о промени Устава у области правосуђа изjаснило се 76,12 % , док  jе против било 22,12 % гласача.

За промену Устава у области правосуђа гласало је 61,84 одсто бирача, а против 37,10 одсто, саопштила је вечерас Републичка изборна комисија на основу 34, 68 одсто обрађених гласачких места.

На обрађеним гласачким местима гласало је 555.338 гласача што износи 30,63 одсто од уписаних бирача на овим обрађеним бирачким местима, рекао је директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић. 

Број неважећих гласачких листића је 1,04 одсто.  

Право гласа у Србији имало је 6.510.323 гласача, за све јединице локалне самоуправе и на свим местима.

Страна 1 од 216

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Локална самоуправа определила још 3 милиона динара за Фонд за подстицај развоја пољопривреде - Радио Телевизија Вра… https://t.co/M5f9LZMMTz
Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Follow RTV Vranje on Twitter