Економија

Економија

Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са представницима кинеске компаније ЦРБЦ и са представницима Банк оф Ћина о пројекту изградње комуналне канализационе инфраструктуре у локалним самоуправама у Србији.

"За сада имамо спремних 13 пројеката и то у Новом Саду, Ади, Варварину, Лазаревцу, Врању, Лајковцу, Кладову…", написао је Мали на Инстаграму.

Извор: Тањуг, Инстаграм

Леон дисконти обележиће ускоро 24 године постојања и успешног рада.

Радост ће поделити са својим купцима за које су припремили бројна изненађења.

Леон се претходне 24 године развијао постепено и континуирано и градио свој имиџ.

Основни циљ пословања од самог почетка  је да својим потрошачима пруже најбољу услугу и квалитет. Ускоро ће обележити рођендан, а како другачије него кроз разне акције и попусте.

„Овога пута препоручујемо акцију која важи само за објекат Леон Европа који је у нашем систему најфреквентнији и најпосећенији. Издвојили смо артикле из категорије слане кондиторије и конзервисане робе. И једна и друга категорија су актуелне у овом периоду. Готова јела ће сигурно бити тражена пред одлазак на годишње одморе. То су погодни производи да се понесу за пут“ истиче Илија Стојановић из Леон дисконта

Оно што је ново су био производи из увоза, који се могу наћи на рафовима свих дисконта, на најударнијим акцијским местима.

Намењени су грађанима који воде рачуна о својој исхрани, али и другим потрошачима који желе да пробају нешто ново.

За сада су у понуди био мусли у кеси од 500 грама са комадићима чоколаде и био џем од јагоде од 250 грама.

“Због разних неких негативних ствари по питању хране и све више канцерогене, штетне хране одлучили смо да у наредном периоду повећамо број био производа. За сада су у понуди само неки од тих производа, али надамо се да ће их бити све више и више. Био производи ће бити у фокусу и што се тиче Леона и Домаћег трговинског ланца чија смо чланица“, каже Илија Стојановић из Леон дисконта. 

Стојановић напомиње да има неколико различитих укуса био муслија и широк асортиман интегралних плочица које су добар избор за путовања, као и да су цене изузетно популарне, а квалитет на високом нивоу.

Релаксација епидемиолошких мера довела је до продужење рада угоститељских објеката тако да Леон фуд ради до 23 сата, а викендом и дуже.

„ У случају Леон фуда највећа новина коју имамо је продужено радно време. Радним данима је до 23 сата, а викендом, односно петком и суботом до 23 и 30 сати, а недељом до 22 сата. Радно време доставе исто прати радно време објекта. У Леон фуду се још увек придржавамо предвиђених епидемиолошких мера, али је све то знатно опуштеније него што је било ранијих месеци “, објашњава Мирослав Ђорђевић из Леон фуда.

Новина је да објекту, после 18 сати сада има и музике, па уз квалитетну храну, разноврсну понуду пецива, салата,сокова, кафа, слаткиша, сладоледа посетиоци могу да уживају свим чулима.

Актуелна је и достава хране. Сви производи из Леон фуда могу да се поруче и да стигну на кућну адресу а минимални износ поруџбине је 500 динара.

Уз то, добијају се и поклони изненађења.  Са лепшим временом почела је акција сладоледа, који су најбољи у граду, кажу у Леону, па се уз ледени дезерт добија и гратис лимунада.

А ту су и недељне акције других производа, као и недељни оброк по популарној цени.

У сусрет рођендану, отворен је објекат код горње пијаце, а очекује се отварање дисконта на новој локацији у улици Пролетерских бригада у Врању.

Последњи пут измењено четвртак, 17 јун 2021 16:47

Данас почиње исплата 60 евра за све незапослене који су закључно са 15. априлом били пријављени код Националне службе за запошљавање.

Та помоћ се реализује у оквиру трећег пакета мера помоћи за грађане и привреду.

Бренд Симпа присутан је широм региона и Европе, препознатљив по врхунском квалитету, неприкосновеном дизајну, савременим и модераним, прихватљивим за све и свакога. У суседној, Северној Македонији, Симпо је присутан више од пола века, а због пандемије прошле године није било могуће обележити јубилеј.

Пре 50 година Симпо је први свој објекат отворио у Охриду. Данас широм Северне Македоније има 11 салона, а само током прошле 2020. године отворена су три нова објекта. Показало се да је то био прави потез.

"За изненађење је било у том тренутку, с обзиром на пандемију, јер индустрија намештаја у целини, а и Симпо су забелеђили пораст промета у 2020. години у односу на предходну годину", каже Слађан Величковић, директор Симпа у Македонији.

Последњих година, након тешких и изазовних времена, још више раде, повећавају број запослених, шире мрежу салона, реновирају и осавремењују постојеће и  опремају најекслузивније објекте.  

"У хотелу Александар Палас смо опремили 110 стандардних соба и 21 апартман. Вредност је преко милион евра", каже Оливера Арсић директорка извоза у Симпу.

Значајан датум је и прилика за разговор са запосленима, са онима који су године, а многи и пензију дочекали као радници Симпа, као и са купцима.

"Највише с етраже гарнитуре самеханизмом. Симпо је први на тржишту са таквим гарнитурама", каже руководилац салона у Прилепу.

"Лично за мене ово је био спас јер сам остао без посла", каже продавац.

"Ја сам стари купац Симпа одувек купујем и сада опет јер је то квалитете", каже купац.

"Супер што је Симпо отворио објекат, јер је Симпо квалитет", каже муштерија.

Био је ово мали део Симпа у Северној Македонији. Само подсетник на живот наше компаније у овој земљи, на успех који постижу, а последњих година и на рекорде.

 

  

Последњи пут измењено петак, 11 јун 2021 14:47

Држава ће у понедељак14. јуна исплатити помоћ од по 60 евра за све незапослене, који су закључно са 15. априлом били пријављени на Националној служби за запошљавање, рекао је Танјугу министар финансија Синиша Мали.

Министар је подсетио да је то помоћ у оквиру трећег пакета помоћи.

Страна 1 од 104

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter