Радови на коридору 10 условљени археолошким ископинама

До краја јула идуће године биће завршена деоница коридора 10 од Доњег Нерадовца до Српске Куће. Да би се испоштовали планирани рокови требало убрзати заштитне археолошке радове на локалитетима у секктору Југ, истичу у Јавном предузећу Коридори Србије.

 

Деоница коридора 10 од Грабовнице до Левосоја дужине 75 километара  је један од 5 пројеката који реализује Јавно предузеће Коридори Србије. На делу од Доњег Нерадовца до Српске куће радови се одвијају по плану.

За део од Српске куће до Левосоја у току је тендерска процедура. Упоредо с тим уговара се градња деонице ауто пута  Владичин Хан – Доњи Нерадовац дужине 26,3 километра, каже Дарко Шубаревић, руководилац сектора Југ Јавног предузећа Коридори Србије. Да ли ће се испоштовати рокови градње с обзиром да су у сектору Југ коридора 10 чак 33 археолошка локалитета.

Садашњи резултати заштитних археолошких радова указују да не би требало да буде промена у плану трасе.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 новембар 2011 15:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter