Министарство одбране расписало конкурс за доделу ученичких стипендија

Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за доделу 65 ученичких стипендија за школску 2022/23. годину. За стипендије у износу од 20.000 и 25.000 динара месечно моћи ће да конкуришу дечаци и девојчице који уписују трећу и четврту годину средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или локална самоуправа.

Средњошколци који су до сада постигли најмање врло добар успех са одличном оценом из владања, рангираће се према успеху у досадашњем школовању, а утицаја ће имати и социјално-економски статус њихових породица будући да ће предност имати ученици чији родитељи имају нижа примања.

Војска Србије, Сектор за материјалне ресурсе и Универзитет одбране Министарства одбране стипендије нуде углавном за завршне године четворогодишњих и трогодишњих техничких, електротехничких, хемијских, машинских и саобраћајних школа, док Управа за војно здравство Министарства одбране нуди стипендије за трећу и четврту годину медицинских школа у четворогодишњем трајању.

После завршетка средњих школа, војни стипендисти засноваће радни однос у Министарству одбране и Војсци Србије у статусу подофицира или цивилних лица, што је за сваку од стипендија у тексту конкурса унапред и прецизирано. Уговор о стипендирању предвиђа да су корисници стипендија обавезни да у радном односу у МО и ВС проведу најмање двоструки период стипендирања.

Будући да се конкурс за доделу стипендија односи на унапред одређене радне позиције и формацијска места, средњошколци ће знати у ком месту ће, након завршетка школовања, бити распоређени. Реч је о радним местима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Сремској Митровици, Бачкој Тополи, Батајници, Никинцима и Зуцама.

Запослење у Министарству одбране и Војсци Србије доноси низ погодности који се односе и на могућност усавршавања и напредовања у служби, али и решавања стамбених потреба по знатно повољнијим условима од тржишних.

Министарство одбране позива све заинтересоване кандидате да конкуришу за доделу ученичких стипендија у школској 2022/23. години најкасније до 30. септембра. Детаљи услова конкурса доступни су на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/18942/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2022-2023-godinu-18942

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 јул 2022 09:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter