У топлим данима Врањска Бања је ваздушна оаза

Наша Врањска Бања у овим топлим данима права је ваздушна оаза, јер је увек за неколико степени нижа температура него у Врању. И поред тога што се у бањи интезивно гради, ипак је чисто и паркови су уређени, иако није лако у условима кризе.

За паркове у бањи који су прелепи, за корито Бањштице које је увек чисто и уређено, заслужно је предузеће Управа бање. Приходују они од издавања вишенамеснке балон сале, од базена затвореног и кафића у оквиру њега, а издају и капелу на гробљу. Ипак референца сваке бање су управо паркови и за њихово одржавање се користе велике количине енергената.

-Ми се трудимо да свако ко дође у нашу Врањску Бању,  понесе предивне утиске и успомене, а део тога је и оно што ми радимо, а то је уређивање зеленог појаса , али не само то, већ и хигијена јавних површина, ту су тргови, имамо трим стазе, имамо дечија игралишта која су ус клопу главног парка, каже Бобан Николић, директор Управе Бање.

Свакога јутра се обавезно провера мобилијар на игралиштима, због безбеднсоти деце. Доста се ради у парковима и на зеленим површинама, јер су слика сваке бање. Посетиоци су задовони како радимо, каже директор, а последњих година и интензивним развојем бање.

-Наши запослени  раде и недељом, раде и суботом, имамо дежурне групе, због тога што се ради о туристичком месту. Током радне недеље се много ради, али се деси да је потребна интервенција наших радника и током викедна и схватили смо да морамо и тако да радимо, како би посетицои затекли чисту бању. Наш посао је сваконденви и нема паузе.

Тешко се послује због глобалне кризе, јер се у раду користе енергенти, истиче директор. Своје услуге пружају и трећим лицима, како би колико толико и одатле приходовали и успевају. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 јун 2022 14:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter