Одштампајте ову страницу

Невреме направило огромну штету Симпу. Поплављени готово сви погони. Ветар однео део кровне конструкције

Невреме које је у уторак око 21:00 сат задесило Врање направило је огромну штету фабрици Симпо.

Јако невреме које је у уторак увече погодило Врање негде око 21 сат нанело је велику штету Симпу. Готово сви производни погони су поплављени, јак ветар који је дувао однео је део кровне конструкције, тако да је, по ономе што се сада види, настала велика материјална штета, то ће се наравно тек утврдити, али с обзиром да су производни погони углавном поплављени, поред тога готово све машине, део готових производа и материјала такође је поквашен. Након што се све те машине осуше и укључе, моћи ће да се види коначна штета, која је, по свему судећи, велика.

За само десетак минута, колико је отприлике трајала киша и јак олујни ветар, настрадали су готово сви производни погони фабрике Симпо.

Ветар је однео део крова, погони су поплављени, машине мокре, као и део готових производа и материјала. Највише штете претрпео је погон за шивење пресвлака за тапетарске гарнитуре где су страдале све машине и поквашено преко 500 сашивених и припремљених пресвлака у кожи и штофу.

Кров који је пао са фирме је буквално блокирао пругу, тако да су и железничке линије отказане до вечерас. 

Приликом доласка наше екипе до погона, забележили смо и да је јак ветар буквално откинуо металну конструкцију јарбола који се налази на самом улазу у Врање, што опет говори о интензитету синоћних падавина.

Иначе, током изненадне олује која је захватила  Врање и делимично околину, пало је 12 литара кише по метру квадратном за свега 5 до 10 минута. Ветар је дувао  брзином од 79 километара на час, што није скоро забележено у овом крају. Облачни систем са јаким ветром, кишом и мањом количином града  дошао је са југозапада.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 јун 2022 14:02

Сродни чланци