Харис Џиновић на Данима Врања Истакнут

Овогодишњи ,,Дани Врања” биће одржани од 27. до 31. августа, одлучено jе на Одбору за организациjу ове традиционалне манифестациjе, коjа се у Врању одржава по 18 пут.

Првог дана у градском парку биће отворени Етно и саjам књига, као и Летњи атеље Народног универзитета, коjи ће траjати све време манифестациjе.

Глумци врањског театра одиграће представу ,,Ружа увела’’, а биће отворене и изложба и радионице културног стваралаштва. Истог дана планиран jе наступ фолклорних ансамбала у градском парку, коjем ће претходити дефиле пешачком зоном и свечани приjем у Градскоj кући, док ће у вечерњим сатима у програму под називом ,,Споj традиционалног и модерног’’ наступити вокална солисткиња Маjа Маринковић.

Другог дана манифестациjе биће одржан Врањски планинарски маратон до Бесне Кобиле, а потом и Џипиjада. У градском парку биће представљена изложба вина и меда, а своjим програмом представиће се и локални извођачи Владимир Стошић и Александра Арсић, као и Хор Музичке школе. У вечерњим сатима, такође у простору парка, биће одржано књижевно вече Бранкице Дамjановић, а потом наступ дувачких оркестара.

У понедељак, 29. августа, у преподневним сатима у градском парку планиран jе Jавни час здравља, а у подне ће наступити Емин Демировић. Сат касниjе почеће еколошка радионица Еко свет, коjу ће одржати Удружење гљивара Србиjе. У поподневним сатима планирани су дечjи маскенбал у сарадњи са ПУ ,,Наше дете’’, представа ,,Златокоса и три медведа’’, УГ Мизансцен, као и наступ чланова плесне школе ,,Феникс’’. Од 21 сати на централноj бини, на градском паркингу, концерт ће одржати нишка група Галиjа, а потом од 23h публику ће забављати и ди џеjеви.

Претпоследњег дана манифестациjе у подне jе планиран ,,Рели приjатељства’’, када ће бити изложени олдтаjмери, а предвиђен jе и дефиле градским улицама. У поподневним сатима у парку ће бити изведена представа ,,Ко jе на кога’’, УГ Мизансцен. Истог дана од 18 сати планирана jе презентациjа и дегустациjа традиционалних jела, а сат касниjе и књижевно вече Душана Аритоновића са књигом прича ,,Аманет’’. Исте вечери биће и проjекциjа филмова на отвореном. Од 21 сат на централноj бини на градском паркингу наступиће Милица Тодоровић, а након ње, од 23:00 и Сара Jо.

Последњег дана манифестациjе биће одржан едукативни квиз под називом ,,Врање таjну криjе'', затим  књижевно вече и програм под називом ,,У Врање нема л'жање'' у организациjи Културно – образовног центра Врање. Од 21:00 на централноj бини, на простору градског паркинга концерт ће одржати Харис Џиновић. Манифестациjа се завршава наступом ди џеjева од 23 сата на истом простору.

Организатор манифестациjе ,,Дани Врања 2022.” jе Туристичка организациjа, а покровитељ Град Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter