Ограничена малопродајна цена шећера за сва паковања Истакнут

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници измењену и допуњену Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница којом се ограничава малопродајна цена кристал шећера за сва паковања.Ограничење цене кристал шећера у паковању од једног килограма остаје 89,99 динара.

Уредба се доноси у циљу заштите тржишта због наглог скока цена кристал шећера у већим паковањима, имајући у виду да је ограничена само цена паковања од једног килограма.

Због велике разлике у цени повећана је тражња за паковањима од једног килограма и често га нема у малопродајним објектима.

Уредбом се прописује да трговци на велико кристал шећер морају дистрибуирати у трговину на мало у року од 15 дана.

Влада Србије усвојила је одлуку о привременој забрани извоза дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију.

Због  повећаног извоза у претходним годинама и повећане тражње за овом врстом огрева на светском тржишту, несташица ових сортимената највише се одразила на произвођаче пелета и огревног дрвета. Привремена забрана извоза ограничена је на 60 дана.

На седници је донета и одлука којом се привремено смањење акциза на оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља продужава до 30. јуна ове године.

Ова одлука донета је у циљу редовног снабдевања тржишта дериватима нафте, очувања стандарда грађана и привредне стабилности, имајући у виду актуелну ситуацију са ценом сирове нафте на светском тржишту и њену тенденцију даљег раста која негативно утиче на макроекономску стабилност у земљи.

 

Извор: Влада РС

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter