Вукан добио термин, сада смо му најпотребнији!

Информација да је мали Вукан Стојиљковић оболео од тешке болести – Спиналне мишићне атрофије тип 1, познатије као СМА, подигла је Врањанце, али и целу Србију и дијаспору на ноге. Свако се организовао на свој начин, а све са једним циљем – да Вукану помогнемо да живи. Акције помоћи континуиране су, али њихов интензитет јењава, те подсећамо да смо Вукану и даље потребни, посебно сада. А ево и због чега.

Осмомесечни Вукан Стојиљковић добио је термин на који се чека и по неколико месеци. Он би 18. маја требало да прими Золгенсму у болници Бетхсда у Будимпешти, а да ли ће до тога доћи зависи само од нас. Вукан је прва беба из Врања која болује од Спиналне мишићне атрофије, тј. неуромишићне болести која може имати смртни исход, ако се не реагује што пре.

''Вукан је мало горе него што је био. Нажалост, дошло је до свега онога о чему смо раније причали, кренули су са апаратима који му помажу око дисања, оно што је добро је да су добили термин у болници у Будимпешти, у питању је 18. мај. И сами знате колико је тешко добити термин када су у питању такве ствари, тако да је то термин који морамо да искористимо, што значи да имамо неких десетак дана да сакупимо преостали новац. Ми ћемо пресек новца урадити сутра, тако да ћемо сутра објавити коначно докле смо стигли, отприлике смо негде на милион, тако да једино што могу је да апелујем да пошаљемо Вукана по свој лек, јер ко зна кад ће други термин бити, а њему је све горе и горе,'' каже Анђела Манић, Вуканова тетка.

Живот малог Вукана зависи од свих нас. Болест је све прогресивнија, а знамо до чега она доводи – просто речено отказују мишићи, све се теже гута, а може доћи и до отказивања срца. Једини лек је Золгенсма, најскупља терапија на свету, по коју Вукан треба да оде 18. маја.

''Иако се чини да смо близу, нама фали преко милион ипо евра, тако да нисмо ни близу, а времена је премало. Апелујем на људе да сад, у овом тренутку помогну како год ко може, да се максимално приближимо том циљу и да то дете може да живи,'' додаје Вуканова тетка.

Сви они који желе да помогну могу да прате све акције и активности на друштвеним мрежама, а све странице именоване су исто ''Да и Вукан победи СМА''.

У готово свим угоститељским објектима у Врању постављене су кутије за донацију, организован је и хуманитарног базар за помоћ Вукану, образовне установе, приватна и јавна предузећа, спортисти, појединци, сви су се укључили на свој начин, а како рече Анђела ''начина је много'', а циљ је један – Да и Вукан победи СМА. А победиће ако заједничким снагама кренемо у још жустрију борбу, јер 18. мај је близу.

Малом Вукану можете помоћи и слањем СМС поруке садржине 1239 на 3030 или уплатом на неки од рачуна који се могу наћи на сајту фондације Буди хуман.

Уплата на динарски рачун: 160-6000001381533-66

Уплата на девизни рачун: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Amerika: https://Gofund.me/3f702681

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 06 мај 2022 15:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter