Комрад први након Београда купио чистилицу на електрични погон

Врање је први град у Србији, који је после Београда добио чистилицу на електрични погон. Комрад је из сопстевних средстава купио нову, модерну машину за чишћење мањих површина.

Љуспе од сунцокрета, семенки, пикавци, папирићи у центру града, на шеталишту, које свакога јутра дочекају пролазнике, а захтеван су посао за запослене у Комраду, одлазе у прошлост. Стигла је нова чистилица управо за овакве површине, која не само што је нова, него и  не ствара буку и не загађује средину.

 Ово је још једна у низу инвестиција које смо реализовали из соспствених средстава. Набавили смо електричну чистилицу која је стигла пре десетак дана. После Београда, Врање је први мањи град у Србији, који има чостилицу на електрични погон. Она је малог габарита, користићемо је искључиво за сређивање градских површина, тргова, паркова, тротоара, тамо где не може да приђе велика чистилица. Има велике уштеде у енергији. Ради се о чистилици на електрични погон, њено пуњење траје пет, шест сати и потрошња је само 5 до 6 киловата, каже директор Комрада Зоран Димитријевић.

Осим уштеде у енергији, оваква чистилица неће загађивати животну средину, јер нема издувних гасова.

То је орјентација и Комрада и Министарства за заштиту животне средине, да је екологија примат. Држава за овакве набавке даје субвенције од 5 хиљада евра.

Вредност чистилице  је 15 милиона динара и она је само део инвестиционих активноти Комрада. Током године су набавили возило путар и трактор и тако ће и наставити. Чистилица је једноставна за управљање и већина возача је већ прошла обуку.

Постоји разлика између мале и велике чистилице. Ова има предност јер је на електирчни погон мање загађује околину, али има малу моћ усисавања, можемо да је користимо за шеталиште, парк и мање површине. Велику користимо за веће улице, скупљамо ризлу са њом, каже возач Срђан Тасић.

Квантитет у пружању комуналних услуга је постигнут, поручују из Комрада, а сада се све више иде на квалитет.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 06 мај 2022 14:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter