Градоначелник: Уређење Спортског центра, захваљујући спремној документацији

Пре нешто више од месец дана, градоначелник Врања Слободан Миленковић, најавио је да је град аплицирао код донатора за финансијска средства за реконструкцију дела Спортског центра, јер има спремну пројектно-техничку документацију. Ових дана стигао је одговор.

Добили смо донаторска средства за уређење дела Спортског центра, који чини овај парк иза нас, захваљујући томе што смо имали урађену пројектно-техничку документацију. Можда и претерујем што увек то наглашавам, али да то нисмо имали не би смо ни ушли у разматрање за доделу било каквих средстава. Вредност целокупног пројекта је 450.000 евра, близу 60 милиона динара. Добили смо 179.000 евра грант, а остало суфинансира град Врање, каже градоначелник Слободан Миленковић.

До краја маја биће потписан уговор о гранту, а током лета спроведене процедуре за извођача радова. Након тога, почиње реконструкција, а рок за извођење радова је 18 месеци.

Пројекат подразумева санацију Спортско- рекреативног центра, са увођењем нових садржаја као што су скејт парк, авантура парк, дечије игралиште, фонтана, шеталиште и зеленило са приступном инфраструктуром, потпуном водоводном, канализационом и електричном, новом мрежом. Предвиђено је и организовање радионица за младе и децу о значају спорта, здравог начина живота и недискриминације.

Овај део града унапредиће и туристички амбијент, јер су у близини значајни културно-историјски споменици, пре свих, Музеј кућа Боре Станковић и Прибојчићева кућа. Истовремено теку радови на изградњи тениских терена средствима из буџета града. Два терена се припремају за бетонску подлогу, а потписан је и уговор за реконструкцију монтажног објекта за потребе тенисера. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 06 мај 2022 14:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter