Одштампајте ову страницу

Тренажна гађања и тактичке вежбе припадника Четврте бригаде КОВ

На полигону „Боровац“ код Бујановца, припадници артиљеријско-ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства Четврте бригаде копнене војске реализовали су тренажна гађања циљева у ваздушном простору.

Реч је о редовним тренажним гађањима из лаког преносног ракетног система за ПВД „стрела 2М“ која се реализују с циљем одржавања и унапређења обучености оператора и послуга за борбену употребу овог средства и припреме за извршење бојевих гађања.
 
Током припреме и реализације гађања која су изведена уз употребу тренажера са симулацијом циљева у ваздушном простору, тежиште је било на увежбавању тактичких и ватрених поступака приликом откривања, праћења циљева и лансирања ракета, као и на провери исправности средстава ракетне технике.

У наставку обучавања, припаднике артиљеријско-ракетних јединица из састава Копнене војске очекују контролно-тренажна и потом бојева гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Пасуљанске ливаде“, када ће њихова оспособљеност бити проверена у пракси.

*

Припадници самоходног хаубичко-артиљеријског дивизиона из састава Четврте бригаде копнене војске извели су и тактичку вежбу са бојевим гађањем на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Током вишедневних активности на полигону, увежбаване су борбене радње и поступци послуга самоходних хаубица 122 мм 2С1 „гвоздика“ у пружању артиљеријске подршке јединицама бригаде током извођења операција. Извођењу вежбе претходили су интензивна индивидуална и колективна обука, као и реализација вежбовних и испитних  гађања.
 
Извиђање и поседање ватреног положаја, маскирање, одређивање елемената за гађање, правовремено увођење артиљеријске јединице у борбу, као и организовање артиљеријске ватре, само су неки од сегмената комплексне обуке артиљераца који су увежбавани и проверени на овој вежби.
 
Врлодобри и одлични резултати постигнути на вежби и бојевим гађањима говоре о квалитету обучавања у дивизиону, као и о оспособљености ове јединице Четврте бригаде копнене војске за реализацију задатака за које је намењена.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци