Тренажна гађања и тактичке вежбе припадника Четврте бригаде КОВ

На полигону „Боровац“ код Бујановца, припадници артиљеријско-ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства Четврте бригаде копнене војске реализовали су тренажна гађања циљева у ваздушном простору.

Реч је о редовним тренажним гађањима из лаког преносног ракетног система за ПВД „стрела 2М“ која се реализују с циљем одржавања и унапређења обучености оператора и послуга за борбену употребу овог средства и припреме за извршење бојевих гађања.
 
Током припреме и реализације гађања која су изведена уз употребу тренажера са симулацијом циљева у ваздушном простору, тежиште је било на увежбавању тактичких и ватрених поступака приликом откривања, праћења циљева и лансирања ракета, као и на провери исправности средстава ракетне технике.

У наставку обучавања, припаднике артиљеријско-ракетних јединица из састава Копнене војске очекују контролно-тренажна и потом бојева гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Пасуљанске ливаде“, када ће њихова оспособљеност бити проверена у пракси.

*

Припадници самоходног хаубичко-артиљеријског дивизиона из састава Четврте бригаде копнене војске извели су и тактичку вежбу са бојевим гађањем на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Током вишедневних активности на полигону, увежбаване су борбене радње и поступци послуга самоходних хаубица 122 мм 2С1 „гвоздика“ у пружању артиљеријске подршке јединицама бригаде током извођења операција. Извођењу вежбе претходили су интензивна индивидуална и колективна обука, као и реализација вежбовних и испитних  гађања.
 
Извиђање и поседање ватреног положаја, маскирање, одређивање елемената за гађање, правовремено увођење артиљеријске јединице у борбу, као и организовање артиљеријске ватре, само су неки од сегмената комплексне обуке артиљераца који су увежбавани и проверени на овој вежби.
 
Врлодобри и одлични резултати постигнути на вежби и бојевим гађањима говоре о квалитету обучавања у дивизиону, као и о оспособљености ове јединице Четврте бригаде копнене војске за реализацију задатака за које је намењена.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter