Добили смо новац за реконструкцију Баба Златине и Косовске улице Истакнут

Пројекат ''Чиста Србија'', који обухвата изградњу 140 километара канализационе мреже на територији града, вредан 70 милиона евра, интензивно се реализује.Почело се у Косовској, у току су радови у Саве Ковачевића, а ускоро ће извођач радова истовремено радити на пет локација у граду.

Брује машине на раскрсници улица Саве Ковачевића и Карађорђеве. Реконструише се канализациона мрежа старе више од 70 година.

"И не ради се у Врању само у време предизборне кампање, како неки коментаришу, што слика и демантује", каже градоначелкник Слободан Миленковић.

"Ми смо озбиљна локална самоуправа, озбиљна држава и подједнако водимо рачуна да у континуитету, током целе године, искористимо максимално грађевинску сезону и да све оно што је планиранпо комуналним програмом завршимо. На раскрсници смо улица Саве Ковачевића и Карађорђеве где су у току радови на изградњи нове канализационе мреже. Драго ми је да се радови озбиљно и професионално изводе и биће испоштована динамика. Када смо већ споменули изборе, ја бих да се захвалим нашим суграђанима на великој излазности и успешно спроведеним изборима", каже градоначелник Слободан Миленковић.

У Косовској улици су радови при крају, и даље иду ка насељу Бунушевац. Након тога, почиње увођење секундарне канализационе мреже у новом насељу и селу Бунушевац. Вишедеценијски проблеми се решавају, истиче градоначелник.

"Већ смо спремили грађавинске дозволе за 25 километара канализационе мреже и након овога крећемо у улицама Филипа Филиповића, Цара Душана која се наставља из ове улице, Матије Гупца, Трг 7. септембра, затим улица Краља Милана, значи све виталне саобраћајнице. Такође, у Карађорђевој се комплетно мења канализациона мрежа и у Македонској, Дрварској, Ђуре Ђаковића и Баба Златиној. Екслузивна вест је да смо за Баба Златину добили 30 милиона динара од Министарства трговине, за реконструкцију улице и Прибојчићеве куће".

Планира се и реконструкција канализационе мреже у улицама Верице Бараћ и Рударској. Такође се раде и бројни примарни колектори у више улица, како би се отпадна вода усмерила ка Фабрици за пречишћавање отпадних вода. Добијене су грађевинске дозволе и за улицу Иве Андрића, где се гради ново насеље, а има и још добрих вести.

"Добили смо средства и за реконструкцију Косовске улице. Сада радимо канализациону мрежу у вредности од 60 милиона динара. 50 посто је учешће Министарства привреде, а 50 посто града. То можемо зато што смо имали припремљену пројектно-техничку документацију".

Градоначелник истиче да му је следећи задатак да коначно крене реконструкција улице Партизански пут, која је државни пут. Радиће се у сарадњи са Министарством грађевине, а вредност радова је око 4 и по милиона евра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 08 април 2022 14:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter