Влада ограничила цену горива

Влада Србије усвојила је Уредбу о ограничењу висине цена нафтних деривата којом је прописано да максимална малопродајна цена евро дизела и евро премијума износи 179, односно 171 динар по литру.

У саопштењу после седнице Владе, наводи се да је то учињено како би се спречио већи поремећај и очувао животни стандард становништва, с обзиром на то да је у претходном периоду забележен раст цена ових деривата, а што је директно утицало на повећање цена свих других роба и услуга.

Усвојен је и Закључак о сагласности да Министарство здравља предузме све мере из своје надлежности са циљем запошљавања 1.000 дипломаца медицинских факултета, као и допуна којом се регулише питање исплате додатне новчане помоћи младима између навршених 16 и 29 година старости, а који ће у јуну добити по додатних 100 евра у динарској противвредности.

                                                                                                                              

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Највећи Сајам запошавања до сада у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/bXVkLwXZ0c via @tripplesworld https://t.co/jBlqdyzN9y
У Врању дозвољена ванпијачна продаја - Радио Телевизија Врање https://t.co/nGBE4PhWwb via @tripplesworld https://t.co/mp6BARhUud
У част чувеном Врањанцу: Научна конференција посвећена Ђорђу Тасићу - Радио Телевизија Врање… https://t.co/wGnQTPWop0
Follow RTV Vranje on Twitter