Одштампајте ову страницу

Приређен пријем за припаднике 4.бригаде Копнене војске Србије

Поводом обележавања 31. jануара, Дана града, градоначелник Врања Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Jовић и председник Скупштине града Деjан Тричковић, приредили су приjем за припаднике 4. бригаде Копнене воjске. Честитаjући Дан бригаде и предстоjећу славу Светог Атанасиjа Великог, градоначелник Миленковић jе нагласио да jе 31. jануар велики датум за град Врање, jер jе тог дана град ослобођен од Турака. Он jе подсетио на историjске догађаjе коjи су претходили ослобођењу Врања  и припаjању Кнежевини Србиjи.

,,Град Врање има одличну сарадњу са 4. бригадом Копнене воjске Србиjе и све оно што чинимо, а што jе у надлежности локалне самоуправе, чинимо пре свега како би обезбедили бољи живот припадника Воjске Србиjе. Могу са поносом да кажем да смо у томе водећи у Србиjи. Ту пре свега мислим на изградњу станова за припаднике службе безбедности. Први смо добили употребну дозволу за А фазу, док се наставак изградње, односно Б фаза, одвиjа прописаном динамиком, а све у циљу да се обезбеде добри услови за живот припадника  воjске’’, истакао jе градоначелник Миленковић, нагласивши да jе однос народа и воjске, као и увек, на високом нивоу.

На срдачноj добродошлици захвалио се командант 4. бригаде Копнене воjске, пуковник Новица Петровић, коjи jе говорио о активностима и извршеним задацима jединице у претходноj години. ,,Задовољство ми jе што 4. бригада и Град Врање прослављаjу исти дан, 31.jануар.

У претходноj години бригаде jе извршавала све задатке, обезбеђивала административну линиjу, учествовала у мисиjама вам земље и на достоjан начин представљала воjску и нашу државу. Били смо ту увек да помогнемо и учествуjемо у заjедничким активностима са градом Врањем и осталим локалним самоуправама Пчињског округа.

Учествовали смо у националним и међународним вежбама и радили на томе да унапређуjемно оперативне способности и ниво борбене готовости наших jединица’’, нагласио jе Петровић. Он jе и овог пута искористио прилику да позове младе људе, како момке тако и девоjке, да се приjаве и одслуже воjни рок са оружjем, како би  после тога  били  део неке од jединица 4. бригаде, да обављаjу достоjан посао и на таj начин боље живе и напредуjу.

Председник Скупштине града Деjан Тричковић и заменица градоначелника Зорица Jовић, такође су честитали  предстоjећу славу и Дан бригаде и захвалили се на успешноj сарадњи.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 јануар 2022 12:24

Сродни чланци