Јавна расправа о Нацрту буџета за наредну годину: Новац од грађана и за грађане

Велику пажњу грађана Врања привукла је јавна расправа о Нацрту буџета за 2022. годину, која је одржана у скупштинској сали. Грађани су дошли припремљени и предлагали решавање, углавном комуналних проблема. Свесни су наши суграђани и да су неки пројекти врло скупи.

-Највећи проблем и велика инвестиција је уређење корита градске реке код Бујковског моста, каже Трифун Ристић, председник Месне заједнице Бујковски мост.

Пре свега морамо да се организујемо да нађемо парцелу да би саградили зграду Месне заједнице, јер је немамо, каже Јелена Манић, председник Месне заједнице Рибинце.

Моја улица стоји 40 година не сређена и сада је у поступку, имовински односи су скоро решени и да се убрза тај поступак, да би се улица уредила и да имамо прилаз до куће, каже Драган Николић из Прве месне заједнице.

Јавна расправа је законска обавеза локалне самоуправе и прилика  да се размене мишљења са грађанима. Ова расправа привукла је далеко већи број заинтересованих грађана, него ранијих година. 

-Буџет је реалан, што је најбитније у овој ситуацији. Расходи су приближно једнаки приходима. Расходи су планирани у складу са приливом средстава у буџет. Један део средстава је усмерен ка грађанима. Руководство је водило рачуна о томе да све области и сви ресори буду максимално испоштовани у 2022. години, каже заменица градоначелника Зорица Јовић.

Сада путем јавне расправе образлажемо буџет и на тај начин дајемо могућност људима да се информишу о томе на који начин руководство града троши средства, али и пружамо могућност да на основу њиховог мишљења, предлога и коментара, тај Нацрт коригујемо и прилагодимо да буде још бољи и у интересу целокупне локалне заједнице, каже већник Бојан Костић.)

Планирани буџет за наредну годину износи 2 милијарде 950 милиона динара, а за капиталне инвестиције је планирано 470 милиона динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 новембар 2021 14:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter