Заједно до зелене оазе у насељу Огледна станица

У насељу Огледна станица, као што је најављвано, направљен је парк. Извођачи кажу да треба да се посади још дрвећа, да ће бити направљена летња учионица и додатни садржаји. Зелена оаза настала је као дело друштвено одговорних предузећа у сарадњи са грађанима, и то на простору који је градско грађевинско земљиште.

Некада запуштен простор од 2.800 метара квадратних, са тонама нагомилане земље, претворен је у парк за уживање деце и одраслих, у једној од најбројнијих месних заједниица у граду. Иницијатива је потекла од градоначелника, а ми смо уложили рад и уградили материјале са лагера, кажу извођачи.

"Коцка је са лагера, муљ смо дотерали из реке, старе играчке из градског парка смо инсталирали овде. Комрад је из својих средстава у сарадњи са Министарством за екологију нешто мало средстава уложио у светиљке и клупе. Углавном је рад радника Водовода и Комрада уложен. Направили смо систем за наводњавање и проширили смо травњак на школско двориште. Мештани Огледне станице су на опште задовољство добили један уређени кутак", каже директор Водовода Горан Ђорђевић.

Синхронизацијом радова запослених у два јавна предузећа брзо и без много пара изгарђен је парк, који је недостајао овом насељу и са којим се заокружује амбијентална целина. Није ово прва акција, већ 15. у којој ова два предузећа заједно учествују, а помогли су и комшије, фарбали ограду, чистили и све што је требало.

"Нисмо водили рачуна ко ће више да ради, да ли Водовод или Комрад. Нама је битно и утисак је, нарочито када увече прођемо овде, да људи и деца имају свој кутак за разоноду. Ми као друштвено одговорне фирме у сарадњи са градом успели смо да овај простор оплеменимо. Он није до краја завршен, треба да посадимо још 20 стабала јавора и јасена. Укључиће се Шумско газдинство око садње зимзеленог дрвећа. Следи постављање ђубријера, али нисмо ограничени роковима", каже директор Комрада Зоран Димитријевић.

Радиће се и у другим деловима града, ако време дозволи већ до краја године, ако не на пролеће, каже Димитријевић.  Планирано је уређење простора између улица Дубровачка, Топличка и Краљевића Марка, код Топличке чесме.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 20 октобар 2021 14:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter