Сајам запошљавања : У понуди 200 слободних радних места

Филијала Националне службе за запошљавање организује сутра Сајам запошљавања на коме ће бити 14 послодаваца који су исказали потребу за новим радницима. У понуди је око 200 слободних радних места. Сајам ће бити одржан у дворишту Филијале од 11 до 14 сати.

Највећи број слободних радних места нуди се из области обућарства, текстилства, тапетарства, рударства и аутоиндустрије. Биће понуђени и послови за рад у администрацији, како са средњом тако и са високом стручном спремом као и послови обезбеђења, чишћења и паковања, објашњава Весна Станојковић ПР Филијале Националне службе за запошљавање .

"Велики је број заинтересованих кандидата и очекујемо да сутрашњи сусрети незапослених и  послодавцима имају ефекта. Ова манифестација је јако значајна јер у непосредом контакту послодавци могу направити предселекцију кандидата и могу да стекну прве утиске о људима који траже посао. Ово је прилика да се сви незапослени који дођу  припреме , покажу у најбољем светлу   и скрену пажњу на себе, како би у наредном периоду очекивали позив на разговор" , каже Стојановићева.

Послодавци најчешће траже раднике са искуством али у недостатку таквих особа они се опредељују и за млађе без претходно стеченог искуства, али који су мотивисани и желе да науче посао.

"Кандидати треба са собом да понесу своје радне биографије, уколико је некоме неопходна помоћ око попуњавања CV-а биће им пружена на штанду наше филијале. Они ће моћи да се информишу и о свим актуелним мерама и програмима и да све нејасноће и дилеме везане за услуге које пружа наша филијала, могу да разреше", истиче наша саговорница.

Иначе,према последњем статистичком пресеку, на територији  Пчињског округа на евиденцији Националне службе за запошљавање 23.478 незапослених лица. Од тог броја 7.377 особа је  евидентирано са територије града Врања, прецизира Станојковићева.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 16 септембар 2021 13:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ђорђевић: Ускоро почиње реконструкција канализационе мреже на територији Града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/nWEd934sp9
Отварање Бориних позоришних дана одложено за сутра - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZlnTz6LDPw via… https://t.co/iBArUN1rOM
Ускоро измене закона о такозваним јефтиним становима - Радио Телевизија Врање https://t.co/eifOhUA5Ao via… https://t.co/iDtZfsymuS
Follow RTV Vranje on Twitter