На градском шеталишту у Врању окупили су се љубитељи олдтајмера и приказали своје аутомобиле и мотоцикле према којима гаје посебну страст.

Дружење је уприличено у организацији града и Олдтејмер клуба из Врања. Дошли су гости из Северне Македоније и из целе Србије.Изостали су Бугари због епидемиолошке ситуације.

Учеснике скупа спаја љубав према својим љубимцима, али и жеља да се друже, склапају пријатељства и упознају нове дестинације. Истичу да је страст коју гаје према аутомобилима и мотоциклима, њиховом очувању, проналажењу нових раритетних примерака и константној жељи да их одржавају у возном стању, непроменљива и за цео живот. Гости из Македоније и Врњачке Бање радо су дошли у Врање и одушевљени су.

„Долазим из Врњачке Бање са члановима нашег клуба, нажалост по први пут сам овде, али Драгана Марковића председника врањског клуба познајeм десетак година. Задовољство ми је да будемо део ове манифестације. Најстарији аутомобил у нашем клубу је "Мерцедес кабрио" из 1928.године. Иначе, ја лично имам колекцију од петнаестак аутомобила, овде сам са „Бубом“ из 1974. године“, каже Горан Барлов председник Олдтајмер клуба Врњачка Бања.

„Волимо старе аутомобиле, дошли смо из Македоније. Баш је забавно и интересантно овде“, истиче Марија Џиковска из Скопља.

„ Сви аутомобили се воле као мала деца. Сви су исти. Ми имамо позитиван проблем, што их у породици сви волимо, имамо седам комада и чувамо их, гајимо и представљамо оно што се возило на овим просторима некад“ искрен је Боби Молкоски из Скопља.

Домаћини из Врња такође су имали чиме да се похвале. Ово је треће дружење оваквог типа у граду у оквиру манифестације Дани Врања, а чести су гости и на другим скуповима у земљи и окружењу.

„ Имамо госте из Београда, Врњачке Бање, Македоније, Ниша. Изостали су гости из Бугарске, због ове ситуације, јер би имали проблема приликом враћања. Ово су дружења која изазивају пажњу, враћају нас у нека срећнија и мирнија времена. Запажени су било где да се појаве“, истиче  Драган Марковић, председник Олдтајмер клуба из Врања.

„Ја сам овде дошао са 3 аутомобила. То су најстарији у мојој фамилији. Тежак сам љубитељ олдтајмера, заразио сам и сина, или је он мене, није више ни важно. Путовали смо по Европи уздуж и попреко. Олдтајмер има душу, а сва остала возила немају“, објашњава Зоран Динчић из Врања.

„Ја сам овде дошао са "Томосом" произведеним 1960. године. Сам сам га рестаурирао, вратио првобитни сјај. Мислим да сам успео донекле. Ово су пензионерски дани и имао сам више времена да се посветим њему“, каже Драган Михајловић, обожавалац мотоцикала из Врања.

Заљубљеници у ове лепе аутомобиле, који свако за себе одишу мистеријом и враћају у прошле дане, без устезања кажу, да се ова љубав мери са породицом, женом, децом. Кад једном уђе у крв, не напушта. Дружење у Врању наставили су дефилеом улицама града, затим су се провозали до Врањске Бање.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 24 август 2021 15:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter