Асфалтиране улице „Др Сима Милошевић“ и „Мате Јерковић“

Две улице у доњем делу града комплетно су саниране и  добиле су нови асфалт. Градоначелник Слободан Миленковић са сарадницима обишао је радове. 

Локална самоуправа наставља са реализацијом комуналног програма у граду. Данас су завршени радови у улицама „Др Сима Милошевић“ и „Мате Јерковића“. Градоначелник Слободан Миленковић са сарадницима обишао је завршетак радова.

„Ова улица је раније заиста катастрофално изгледала. Желим да у свим деловима града што мање издвајамо за текуће одржавање, у народу познато као крпљење рупа. Да генерално што више рехабилитујемо улице да бисмо могли што више да издвајамо за потпуну реконструкцију и рехабилитацију и потпуно онбнављање наших саобраћајница у граду. Подједнако су нам важна и приградска насеља, као и сам центар града. У наредном периоду крећемо са комунални програмом и у сеоским месним заједницама“, каже градоначелник.

У граду се наставља са реализацијом реконструкције  битних, фрекфентих саобраћајница, истакао је градоначелник и нагласио да реконструкција подразумева и подземне техничке инсталације где су и већи издаци.

По његовим речима наставља се са реконструкцијом улица у насељу Виктор Бубањ и Мишарске, а након тога у горњем  делу града, део Кајмакчалансе који је под коцком. ''Средства имамо, финансијска ситуација у граду је стабилизована. Крећемо са убрзаном реализацијом комуналног програма.''

Миленковић је нагласио да је важност месних заједница и сарадња са локалном самоуправом од изузетне важности.

 „Изузетно је битно да имамо артикулисане и каналисане захтеве из саме базе, да нам се каже шта је оно што највише мучи наше грађане на терену. А онда ми то реализујемо и изађемо им у сусрет,“ каже градоначелник Миленковић.

Горан Мицић, председник МЗ Доње Врање захвалио се градоначелнику и сарадницима на пожртвовању и свему што ради у правцу стварања бољих услова на подручју свих месних заједница.

„И у време пандемије корона вируса, када је сва пажња концентрисана за здравље људи, градско руководство, на челу са градоначелником, чини изузетне напоре и улаже максималну енергију у правцу реализације комуналног програма за текућу годину“, рекао је Мицић.

Мештани овог дела града наглашавају да су ове две улице сређене након 40 година.

 „ Сада смо са овим радовима захвални зато што смо претходних година имали велике ударне рупе где нисмо могли да прођемо колима. Деца пролазе, иду у школу и играју се, тако да је било незгодно када наиђе возило у сусрет око избегавања рупа,“ каже Дејан Цветковић.

Микић Драган се захвалио локалној самоуправи на испуњеном обећању: „До пре неки дан смо били љубомирни на изглед улице Бора Станковић, а сада могу да нам завиде како је лепо урађено. То је улица стара преко 40 година, која је била оронула. Захваљујући руководству, на челу са градоначелником, оно што је обећано је и урађено“.

Асфалтирана је улица „Др Симе Милошевића“ дужине 220 метара и ширине 4 метра. Вредност инвестиције је 3.800.000 динара. Улица „Мате Јерковића“ је комплетно завршена у дужини од 180 метара, ширине 4 метра, вредности од 2.700.000 динара са ПДВ-ом.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 јун 2021 15:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter