Први виртуелни сајам запошљавања у Врању

Национална служба за запошљавање  по први пут ће организовати виртуелни Сајам запошљавања.

Коришћењем  интернет технологије  биће омогућен ефикасан контакт компанија којима су потребни радници  са онима који траже посао.

Виртуелни сајам запошљавања је начин да незапослени брже дођу до потенцијалног послодавца. Осим тога, због епидемиолошке ситуације овакав начин повезивања је безбеднији. На   Сајму ће учествовати 70 компанија које траже нове запослене, а учешће на Сајму је бесплатно. Сајам ће бити организован  наредне недеље.

Вд директора филијале НСЗ, Горан Живковић истиче да уз најновију технологију, они који траже посао немају потребе да инсталирају додатни софтвер на свом мобилном  телефону, рачунару или таблету.Једноставним кликом могу да уђу на сајт НСЗ где се могу регистровати за сајам запошљавања.Сајам ће бити организован у четвртак 20. маја у термину од 10 до 16 сати.

На Сајму са територије Србије учествује  седам и по хиљада пријављених учесника. На евиденцији филијале у Врању тренутно је незапослено шест хиљада 120 људи, а са територије округа њих 20 хиљада 220. 

Живковић каже да је ово прилика да послодавци одаберу квалитетне кадрове, који су им од значаја. Са друге стране, тражиоци посла могу да се упознају са условима рада у тој компанији, са висином зараде и могућностима напредовања.

Највећи број незапослених у Врању је међу економистима и правницима, а међу онима чије се квалификације траже, па и недостају, су тапетари, обућари, шивачи...

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 мај 2021 14:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter