Са 10.седнице локалног парламента Истакнут

Десету седницу Скупштине града обележио је обиман дневни ред од 35 тачака који је допуњен са још три тачке, и то избор заменика председника Скупштине града, постављање заменика секретара Скупштине града као и престанак дужности директора ''Паркинг сериса'' и именовање новог.

Градимир Јовановић, дипломирани правник у пензији изабран је за заменика председника Скупштине, а за заменицу секретара Скупштине именована је правница Ирена Јовановић.

Уводно излагање о свом и раду Градског већа дао је градоначелник Миленковић, а извештаји су усвојени већином гласова.

''Током 2020. године активности градоначелника града Врања биле су усмерене на обезбеђење услова за редовно фукционисање локалне самоуправе, као и на завршавању задатака из надлежности градоначелника утврђених Законом и Статутом града. у извештајном периоду, поред редовних активности, градоначелник је био максимално посвећен активностима које су имале за циљ превенцију, контролу и спречавање ширења корона вируса'', рекао је, између осталог, градоначелник Слободан Миленковић у уводном излагању.

Против извештаја о раду градоначелника гласао је само заменик председника Одборничке групе СПС-а, Стефан Станковић, док су остали одборници из ове одборничке групе подржали Извештај.

У наставку седнице Скупштине града одборници су усвоjили Извештаj о раду Градске управе за 2020. годину, који је образложио Душан Аритоновић, начелник Градске управе. Он је истакао да jе Градска управа упркос епидемиjи изазваноj коронавирусом настоjала да одржи одговоран, професионалан и дисциплинован рад свих одељења и служби.

Након тога  усвоjени су Извештаj о раду локалног омбудсмана града Врања и Извештаj о раду Градског правобранилаштва за 2020. годину, као и Одлуке о предлозима Владе РС да донесе Одлуке о преносу права jавне своjине на градско грађевинском земљишту из jавне своjине града Врања у jавну своjину Републике Србиjе и из државне своjине Републике Србиjе у jавну своjину града Врања, без накнаде непосредном погодбом.

На седници jе усвоjено и Решење о именовању стручног тима за реализациjу проjекта jавно-приватног партнерства без елемената концесиjе на териториjи града Врања, Извештаj о раду главног урбанисте града Врања за 2020. годину, као и Информациjа о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања jавних предизећа, друштва капитала и других облика организовања на коjа се примењуjе закон о jавним предузећима, а чиjи jе оснивач града Врање, за период од 01.01.2020. до 31.12.2020. године.

Одборници су усвоjили и Извештаjе о раду jавних предузећа ,,Водовод”, ,,Комрад”, ,,Нови Дом”, ,,Урбанизам и изградња града Врања”, ,,Паркинг сервис”, ,,Управа Бање”, као и Привредног друштва ,,Слободна зона” са финансиjским извештаjима за 2020. годину. Зелено светло дато jе и на  Одлуку о измени и допуни Одлуке о мрежи  jавних основних школа на териториjи града Врања, Одлуку о измени и допуни одлуке о награђивању ученика и студената и новчаноj помоћи ученицима првог разреда основних школа на териториjи града Врања, као и Одлуку о измени одлуке о условима и начину производње, дистрибуциjе и снабдевања топлотном енергиjом.

За в.д. директора JКП ,,Паркинг сервис” именован jе Деjан Манић, дипломирани економиста из Врања. На седници су усвоjена и поjедина Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова управних и надзорних одбора поjединих jавних предузећа, установа и школских одбора.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 15 април 2021 21:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дому здравља отворене две ординације за онколошке пацијенте - Радио Телевизија Врање https://t.co/ElYfSHAXtb via… https://t.co/uDINDsD5rJ
Са цвећем у бољу и сигурнију будућност - Радио Телевизија Врање https://t.co/97UiURWP4H via @tripplesworld https://t.co/HOvPDGcnl8
Данас је Трнова Петка - Радио Телевизија Врање https://t.co/PZJ1Q3tb0n via @tripplesworld https://t.co/Gk88no8qBY
Follow RTV Vranje on Twitter