Грађани Србије на летовање у Грчку уз вакцину или пи-си-ар и антигенски тест

Грчки министар туризма, који је у посети Србији, Харис Теохарис потврдио је да ће грађани Србије моћи од 14. маја да путују у Грчку уколико поседују потврду о вакцинацији, пи-си-ар или брзи антигенски тест. Услов је да грађани Србије који путују у Грчку имају потврду о вакцинацији било којом вакцином, јер ће Грчка, у случају наших грађана, прихватити и потврду о вакцинацији руском и кинеском вакцином.

"Велики број Срба је вакцинисан цепивом које није одобрено у ЕУ, али без обзира на то, после разговора с лекарима закључили смо да не постоји повећан ризик од било које вакцине и неке од тих вакцина су већ у процедури европске регистрације, тако да је одговор једноставан – све вакцине су прихваћене и у Грчкој и они који их буду примили ићи ће у зелену траку за улазак преко границе", истакао је министар туризма Грчке Харис Теохарис. 

За невакцинисане за улазак у Грчку биће обавезан пи-си-ар или антигенски тест. За децу до 10 година старости неће бити потребна ни потврда о вакцинацији, јер нису у категорији за вакцинацију нити тест. Србија ће бити тако пета земаља на свету, уз САД, Велику Британију, Израел и Малту, чији ће грађани моћи да уђу у Грчку. За улазак наших грађана биће отворена два гранична прелаза из Северне Македоније и један из правца Бугарске. 

Туристи из Србије ће највероватније моћи да уђу у Грчку већ од половине априла, иако летња сезона званично почиње 14. маја, али ће све зависити од епидемијске ситуације у нашој земљи и Грчкој. 

Како би се туристи у Грчкој осећали безбедно, у тој земљи ће ускоро почети и вакцинација туристичких и радника запослених у угоститељству, рекао је министар туризма Грчке. 

 

Извор: РТС

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 29 март 2021 20:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter