Петровић: Повећана испорука топлотне енергије због ниских температура

Горан Петровић директор Новог дома каже да је током претходних дана повећана испорука топлотне енергије с обзиром да су темепературе изузетно ниске. До данас није било ниједног приговора грађана када је пружање услуга овог јавног предузећа у питању.

Врање је међу најхладнијим градовима у Србији ових дана са температуром око минус десет степени. Међутим, Нови дом је спремно дочекао овај ледени талас.

"Ми смо на време обезбедили довољне количине мазута и јако смо добро били организовани током празничкних дана. Продужавали смо грејање у вечерњим сатима и повећавали дневну температуру. До овог тренутка, на наше задовољство, нисмо добили ниједну примедбу наших корисника на грејање . С обзиром да школе нису радиле претходних дана, још током јучерашњег дана око 12 сати смо пустили грејање како би се просторије загрејале. То важи и за установе које су повезане на наш систем грејања. Када је реч о вртићима  ниједног тренутка током празника нисмо искључивали грејање јер се ради о најосетљивијој категорији становништва и водили смо рачуна да те просторије буду топле као и увек", објашњава дитректор Новог дома Горан Петровић.  

С обзиром да су у овом периоду  температуре веома ниске очекивало се да ће доћи до пуцања цеви и хаварија, међутим, на сву срећу до тога није долазило.

"Од почетка грејне сезоне до овог тренутка нисмо имали проблема. Имали смо свега две интервенције у Блоку Пошта банке и у Војном солитеру. У котларницама је било ситних кварова који су   у ходу били санирани. Када су у питању котлови, горионици, експанзионе посуде и централне пумпе, није било проблема тако да није долазило до застоја у испоручивању топлотне енергије и надам се да ће тако бити до краја грејне сезоне", истиче Петровић.

Загревање станова  до 15. априла, до када званично траје грејна сезона је наш приоритет у раду  Што се тиче мазута имамо довољне количине . У наредном периоду настојаћемо да повећавамо број корисника  као што смо то чинили током прошле године када смо загревали око 200.000 метара квадратних површине, што је за 40.000 квадратних метара више него у 2019.години, закључује Петровић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 17 фебруар 2021 14:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter