Вртићи поново раде у пуном капацитету

У предшколској установи „Наше дете“ у Врању од првог септембра ради се у пуном капацитету. То значи да тренутно у вртићима на територији града борави око 800 малишана.

Сам долазак као и одлазак из вртића је у складу са новонасталом ситуацијом. Што се тиче хигијене, рада и мере превенције, главна медицинска сестра Гордана Ристић каже:

"Родитељи доводе децу уз минимално задржавање у вртићу. Оставе дете, васпитач преузима и пресвлачи, родитељ се враћа. Спроводи се појачана хигијена, редовно и свакодневно се проветравају просторије. Врши се бесконтактно мерење температуре родитељима, деци и на четири сата запосленима".

Од како је предшколска установа поново отворила своја врата, Ристићева каже да нису имали децу позитивну на вирус Ковид 19.

Посета педијатра је обавезна у свим вртићима и то два пута месечно. Сваки педијатар има своје вртиће које обилази, контролише здравствено стање деце као и хигијену просторија.

Лекарски преглед приликом уписа, као и након дужег одсуства је могуће урадити у приватним ординацијама само уз лабораторијски налаз и налаз бриса из Завода за јавно здравље.

По закону о раду у епидемиолошким ситуацијама, деца предшколског узраста нису у обавези да носе маске приликом боравка у вртићу.

Све мере су предузете, деца су у потпуности безбедна. Главна медицинска сестра позива родитеље да без страха доводе своје малишане у Предшколску установу: "Позивам сву дечицу да дођу у вртић".

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 септембар 2020 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter