Комрад: Укоро цвеће у бојама јесени

Зелене површине у граду и цветне корпе на шеталишту ускоро ће бити обогаћене цвећем у бојама јесени. Из врањског „Комрада“ најаваљују и орезивање дрвећа и украсног шибља.

Задњи дан августа, ове године биће забележен као најтоплији  у 2020.години. Метеоролози најављују да ће бити суначаних дана и током септембра и октобра. У последњих пет година на југу Србије, али и глобално, приметан је просечан раст температуре, што даје могућност и за продужени период вегетације. 

Руководилац градског зеленила у Комраду, Наташа Михајловић, најављује да ће у том периоду биљке на зеленим површинама у партерском простору бити замењене љубичицама у бојама јесени.Такође биће засађене и у корпама на шеталишту. Део љубичица  обезбеђен је из сопствене проиозводње, а део се купује.

Производња је организована у расаднику који „Комрад“ има  на локацији код Белог моста.Тамо из семена ничу све они бујни бокори разнобојног цвећа који оплемењују отворени простор.

Михајловићева каже да се њихов посао не завршава садњом, већ  константо  раде на превентивној заштити. Такође, предстоји нега стабала и украсног шибља како би се одржало и било украс града.

Комплетан утисак свакако доприноси задовољству грађана и гостију града. Све то почиње још од уласка у Врање где су оформљене зелене травнате површине. А свима нама остаје, не само да  уживамо у тој лепоти, већ и да је не оштетимо или уништимо.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter