Комунални програм: Није увек само проблем у парама

И поред актуелне ситуације са вирусом кoрона настављају се радови из комуналног програма за ову годину. Ради се на наколико локација, а неке улице први пут добијају асфалт.

Много раније би овај део улице Јелене Ћетковић добио асфлат, да је било слоге. Улица се налази испод самог излетишта Ћошка. Конфигурација терена је таква да има нагиб, али и много комшијских проблема. Од тога ко је изашао на улицу, колики је где тротоар, до оградних зидова и ораха. Ипак, иако је потрајало, комшије су се на крају сложиле.

"На ову улицу смо чекали 40, а можда и више година. Напокон смо сад успели да то регулишемо. Задовољни смо, јер сада наши унуци могу да возе бицикле", рекла је једна житељка улице.

У оквиру реализације комуналног програма за 2020. годину, локална самоуправа је у ову улицу уложила четири милиона и 700 хиљада динара.

Улица Јелене Ћетковић асфалтирана је у дужини од 155 метара и ширини пет и по метара. Након многобројних, што имовинских, што комшијских проблема, овај део улице, јер се она састоји из два дела, коначно је добио први слој асфалта. Ова улица ће ових дана добити и други завршни слој асфалта.

Од првог августа затворен је за саобраћај и део улице Бора Станковић, од Дунавске до кружног тока.

У овом делу улице у току је такозвана трећа фаза, где је већ почело извођење подземних радова. Улица је, што се тиче радова, подељена у три дела. У првом делу су завршени подземни радови, постављен први слој асфалта и омогућен саобраћај. У другом делу Водовод завршава подземне радове, а на градилиште улазе ЕПС и Телеком. Улица се ради по фазама, да би саобраћај, иако у мањен обиму, функционисао.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 03 август 2020 15:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ђорђевић: Ускоро почиње реконструкција канализационе мреже на територији Града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/nWEd934sp9
Отварање Бориних позоришних дана одложено за сутра - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZlnTz6LDPw via… https://t.co/iBArUN1rOM
Ускоро измене закона о такозваним јефтиним становима - Радио Телевизија Врање https://t.co/eifOhUA5Ao via… https://t.co/iDtZfsymuS
Follow RTV Vranje on Twitter