Мање интересовање за ваучере за летовање у Србији, слободно још око 300 хиљада ваучера

У време када су због епидемије корона вируса многе државе затвориле своје границе за туристе, наши држављани углавном се одлучују да летују у својој земљи. Министарство трговине, туризма и телекомуникација већ петu годину заредом дели ваучере у износу од 5 хиљада динара за ове намене.

Након што су првих 100 хиљада, а затим и додатних 60 хиљада ваучера искоришћени врло брзо, Министарство трговине обезбедило је још 400 хиљада додатних ваучера за летовање у Србији. Како за сада ствари стоје, тек четвртина ових ваучера је искоришћена.

''Што се тиче смештајних јединица у Врању, мањи број њих је поднео да буде на листи Министарства за коришћење ваучера, међу њима је наравно Бесна Кобила, где се можемо похвалити да ове године имамо дупло већи број подносилаца захтева за ваучере. До сада није било отказивања, све иде регуларним током ,у смислу да људи долазе оног датума када су и планирали", каже Јелена Трајковић из Туристичке организације града Врања и додаје да је мањи број пријављених угоститељских објеката вероватно последица измењене процедуре, у смислу електронског подношења документације, у чему се многи нису снашли.

Корисници ваучера могу бити пензионери, незапослена лица, запослени са платом испод 70 хиљада динара, корисници права на додатак за негу другог лица, ратни војни инвалиди, пољопривредници и студенти. Вредност ваучера износи 5000 динара и може се користити једном годишње.

''Што се тиче документације која је потребна како бисте могли да користите ваучер то је да имате резервацију смештаја, минимално 5 ноћи, ваучером наравно можете плаћати само смештај, не храну, пиће, здравствено осигурање, таксе, за пензионере потребан је пензиони чек или копија решења, за радно способне грађане потребна је потврда о висини износа плате за претходни месец, не већа од 70 хиљада динара и да се попуни пријава за ваучер и то се подноси у пошти најкасније до 15. октобра 2020. Најкаснији датум до када се могу искористити ваучери је 20. новембар", рекла је Трајковићева.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП ,,Пошта Србије” поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана односно период од дана подношења пријаве до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 август 2020 13:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ђорђевић: Ускоро почиње реконструкција канализационе мреже на територији Града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/nWEd934sp9
Отварање Бориних позоришних дана одложено за сутра - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZlnTz6LDPw via… https://t.co/iBArUN1rOM
Ускоро измене закона о такозваним јефтиним становима - Радио Телевизија Врање https://t.co/eifOhUA5Ao via… https://t.co/iDtZfsymuS
Follow RTV Vranje on Twitter