РТВ Врање порталу Инфо врањске: Победио је вук кога сте хранили мржњом, злобом и завишћу Истакнут

Мајстори замешaтељства, измишљотина и пакости, никада не спавају. Човек би помислио да ће некада имати меру, али људска злоба и поквареност немају границу. Ко вас је господо, ма то је превише елегантан назив за вас, изнервирао толико? Шта ви хоћете, реците јасно и гласно? Не увијајте више. Шта вас у ствари мучи? Да ли је то Зоран Величковић који и као власник, води Радио телевизију Врање успешно, иако сте му предвиђали крах? Да ли су то новинари међу којима је највише оних са факултетским дипломама, који раде свој посао одговорно и професионално, не гледајући у туђе двориште? Или вас, у ствари, сврби новац? Новац који би да узмете од свих и свуда, а да само пљујете и трубите о тзв.независном новинарству. Ви независни? А што нисте о независности причали 2000. када сте читаву деценију добијали евре и доларе да пишете шта други желе. Сада вас боли што су вас скрајнули они, које сте тако усрдно молили и увлачили им се, као и онима пре њих. Мислили сте да ћете пролазити као и раније. Мало се увлачите, па онда мало пљујете и лажете... И онда добијете неки динар...Па, заћутите неко време, а онда сте опет гладни и жедни, па кренете изнова. Е, овога пута нисте успели са опробаном, смрдљивом тактиком. И за то вам је крива РТВ Врање, Зуја и новинари? Срам вас било.

Годинама сте измишљали, вређали, ишли до дна, без имало срама, гриже савести, људскости. И добијали новац за то. А шта је сада, пресушили извори? Ви причате о професионализму? Ви држите час? Коме га држите? Врање је мала чаршија, сви се знамо. Ви, велики професионалци, када сте објавили неки текст, а да је био истинит? Поткрепљен чињеницама, објективан. Не сећате се? Нећете се ни сетити. Код вас је све црно, измишљено, под велом тајне, теоријом завере. Ваше фрустрације, комплекси, злоба немају границу.

Пратећи ваш сајт, само због професионалне знатижеље да учимо како не треба да се ради, приметили смо да вас није интересовало свакодневно, проверено и најбрже објављивање броја заражених, оболелих и преминулих и то онда када је епидемија била на врхунцу и када су клиничке слике биле погубне. Као орао када се обруши на лешину, дочекасте својих пет минута да објавите: Најновија вест: Корона букти, онда када је заражено 50 људи уз блажу клиничку слику. И да је само то... Када би набрајали све лажи које сте објављивали, била би то Енциклопедија лажи, за шта немамо времена, ни интересовања. И тако увек и заувек. Црно, црно, да црње не може бити. Само се увек то чека, тражи и саопштава. Ништа се добро и лепо не дешава, нема добрих људи, нема преживелих, нема лепих догађаја. У нашем граду живе све сами зли и покварени људи, примачи мита, лажови, побегуље, старлете, лопови, тајкуни, плаћеници. Читајући вас, неупућени би претпоставио да цео град треба преместити на најозлоглашеније, пусто острво.

Да ли је то циљ - мржња или како другачије дефинисати вашу звезду водиљу? Да ли вам та толико излизана независност даје за право да пљујете човека, ваљате по блату, уништавате целе породице? Да ли вам она даје за право да промовишете само и искључиво оне који вам дају паре или оне које држите у шаци, јер имају путера на глави, па вам редовно дотурају информације, испод жита, често нетачне, јер су и они тамо где су препознати. Колико пута вам се то десило, да објавите оно што вам ваши шаптачи кажу, а испостави се да сте скроз пукли, јер су им намерно дате такве информације.  О томе не пишете, нема извињења, нема враћања уназад, појео вук магарца.

И тачно је да су радници Симпа демантовали ваше лажи. Само што ми нисмо објавили демант ваших лажи него смо снимили „живе“ људе који се не крију иза анонимних шаптача. Зашто вам је то засметало? Зато што неће пропасти још једна фирма, па да имате о чему да пишете, на чему да сеирите. Да први објавите када нечија деца немају шта да једу? За то вас плаћају?

Помињете неке бројке, статистику. Ко је радио статистику, Бабачко из фотеље, који до поднева мрзи себе, а од поднева цео свет, или Славомир који текстове пише у градској библиотеци, јер ту има бесплатан интернет?

Колико наш портал дневно посета има, то видимо да помно пратите, па нас чуди како не видосте да само један наш чланак у једном дану има више од 24 хиљаде посета, док је само један видео на јутјубу са више од 50 хиљада посета! Елем, наш циљ није да се вама доказујемо, већ да јавности прикажемо разлику између ''досадно ми, сад ћу нешто да измислим за портал'' и новинарства које захтева свакодневни рад на терену, истраживање, снимање, монтажу и још много, много тога, плус писање за портал - дакле један озбиљан процес рада који неки од вас никада неће разумети.

Питамо се, ако смо толико јадни и нечитани, шта вас брига за нас? Што ви бринете колико ми имамо прегледа? Ако се бринете због пара које нам комисије одобравају на конкурсима за пројектно суфинансирање - и треба да се бринете. Знајте и да су наши пројекти међу најбољима у Србији, а реализација и правдање пројеката и званично најбољи у Србији. То је тако, јер РТВ Врање сваки пројекат доживљава као недостижни циљ који захтева пуно стручног знања и још више мукорпног рада, а не као могућност брзог и лаког отимања пара. Ова медијска кућа храни 20 породица. И не постојимо узалуд 40 година!

Таблоидно новинарство на нивоу чаршијско-кафанског препричавања, у пљувачком маниру, није у опису и стилу рада Радио телевизије Врање. То је ваш посао.

Суревњивост и завист нису ретки међу медијима, поготову када је неко, као РТВ Врање, коме су многи предвиђали пропаст и унапред се томе радовали, ипак опстао. И не само то, већ је постао водећа медијска кућа на југу Србије. Овде се зна ко држи час. Зато не изненађују константни напади на нас. Давно смо апсолвирали да се, нажалост овде једино успех не опрашта.

И знамо да нема живота без пара, да се и ви борите за парче хлеба, само вам је начин борбе баш буђав.   

И нема даље приче, вашу прича одавно је испричао један остарели Индијанац.

Победио је онај вук, кога сте хранили- мржњом, злобом и завишћу.

 

 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(4 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 20 мај 2020 15:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter