Водовод и Комрад настављају са дезинфекцијом улица

Врањски Водовод и Комрад настављају са свакодневном дезинфекцијом градских саобраћајница, игралишта, као и прилаза школама и болницама. У касним вечерњим и раним јутарњим сатима улице ће бити третиране  натријум хопохлоритом.  

Већ два месеца Јавна предузећа „Водовод“ и „Комрад“  раде на дезинфекцији улица, како би се смањио потенцијал епидемије.

СНИМАК: Исток Кавалџијев координатор техничког сектора „Водовода“ каже да су са дезинфекцијом почели  по одлуци Кризног штаба, радили су парлалелно са „Комрадом“ . Град је био подељен на 4 зоне и Водовод“ је  дезинфиковао готово две трћине простора што је трајало по 6 сати дневно.

Грађани су током полицијског часа били у својим домовима а за то време возила Водовода и Комрада крстариле су улицама града,околних села,као  и Врањске Бање са околином. Један од возача не само да се добровољно пријавио, већ је и сопствени трактор укључио у ову акцију. 

Миодраг Арсић радник „Водовода“  из Катуна  каже да је иначе у фирми пре подне радио као аутомеханичар а поподне добровољно својим трактором на који је прикључен атомизер радио је на дезинфекцији улица.

Горан Ђорђевић, возач Камиона у „Водоводу“ признаје да није било једноставно, али да су грађани задовољни одобравају  њихов рад.

 

Иако су сви жељно очекивали укидање ванредног стања и крај епиудемије свесни су да  су ванредне мере и даље на снази и да је дезинфекција неопходна.

Са дезинфекцијом се наставља Акценат је сада на школама, прилазу болницама и школама као и дезинфекција игралишта и спортских терена.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 мај 2020 15:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Проценат новозаражених у односу на број тестираних је 6 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/KjMKziqhYV via… https://t.co/RqyoermMkY
Смех и дружење подижу имунитет и чувају здравље - Радио Телевизија Врање https://t.co/zXVxnr421U via @tripplesworld https://t.co/4jZonOti5E
У Врању 10 новозаражених - Радио Телевизија Врање https://t.co/9oQ3AxUu8g via @tripplesworld https://t.co/kZVoRtsA76
Follow RTV Vranje on Twitter