Већница Јовић: Повећан број локација за киоске

На 175- ој седници Градског већа разматрано је 12 тачака. Какви су закључци донети више у прилогу који следи. На седници Градског већа прихваћен је Нацрт програма и постављања и уклањања привремених објеката на територији Града. По старом програму било је 29 локација, а по новоусвојеном 32, рекла је Зорица Јовић градска већница.

„По новом програму,на располагању су локације за 105 киоска, за разлику од раније када је било 92 .Овим  програмом предвиђено је и 37 локација  за билборде  и ступањем на снагу овог програма власници киоска имају рок од три године  да киоске ускладе  са пропозицијама утврђеним одлуком и овим програмом”.

Већници су дали сагласност на  Проjекат саобраћаjа и саобраћаjне сигнализациjе на териториjи града Врања и градске општине Врањска Бања.

„Прецизно је одређена локација за таксисте, где су њихова стајалишта, затим аутобуска стајалишта и где ће се налазити стубићи. Овим пројектом планирано је да улица Хајдук Вељко убудуће буде једносмерна, из правца Косовске ка Симе Погачаревићу. На седници Градског већа прихваћен је текст  jавног позива за учешће у jавноj расправи са програмом jавне расправе.С тим у вези позивају се заинтересован грађани да поднесу предлоге, сугестије и мишљења на Нацрт локалног антикорупцијског плана за град Врање. Јавна расправа биће одржана 22.јула  у Великој сали Скупштине града са почетком у 12 сати”.

Усвојен је и предлог  заjедничког акционог плана „Ромактед” и текст  jавног конкурса за финансирање/суфинансирање проjеката цркава и верских заjедница из буџета града Врања за 2019. годину.

Дата је сагласност на захтев Народног музеја да се одобре додатна средства за откуп музејског материјала. Урађена је измена Правилник о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете  настале услед уједа напуштених паса. Убудуће ће фотографија места уједа од стране напуштених паса бити обавезна приликом подношења захтева за накнаду штете, рекла је Јовићева. 

На седници је усвојен и предлог програма организовања такси превоза на територији Града при чему ће убудуће бити 220 такси возила уместо досадашњих 190.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter