После много мука прорадила пијаца у Огледној станици Истакнут

Пијаца у насељу Огледна станица данас је и званично почела са радом. Овај објекат, чија градња је започета пре три године, посетио је градоначелник Миленковић, а дочекао га је Момир Стојиљковић, директор Комрада, предузећа које ће управљати пијацом.

Пијаца у Огледној станици, чија је градња започета још 2015. године, данас је званично почела са радом. Изграђена је на површини од 620 квадратних метара од чега је 500 квадрата под надстрешницом. Уложен је велики труд и енергија како би се завршио овај пројекат, рекао је градоначелник приликом обиласка пијаце и додао:

"Имали смо много проблема. А то је оно што увек говорим, када се крене, а довољно добро се не планира или се не поштује процедура коју предвиђа закон. Све смо то морали предходних годину и по дана да радимо јер отприлике пре годину ипо дана су изведени сви грађевински радови тако да за ових годину ипо дана смо завршили сву процедуру и овај објекат сада има употребну дозволу и потпуно је безбедан и што се тиче противпожарне сагласности и све пратеће документације која је неопходна за овакве објекте јавне намене."

Пијацом ће управљати ЈП "Комрад". Пијаца располаже простором за 60 тезги, има млечну пијацу опремљену према свим стандардима и 21 паркинг место. На пијаци су три тоалета тако да су сви услови хигијене задовољени. Очекује са само више продаваца.

"Потрудићемо се да стимулишемо продавце. Даћемо у наредном пеиоду гратис наше услуге, људи неђе плаћати тезге, неће се плаћати просторија за продају млечних производа да би их стимулисали да буде боља понуда и услуга. Када крене пијаца ми ћемо обезбедити још расхладних витрина, тренутно смо поставили 13 тезги. И како пијаца почне да живи тако ће и опрема бити адекватна", рекао је Момир Стојиљковић, директор ЈП "Комрад".

Да је изградња пијаце била добар потез потврђују и купци и продавци који су се зе затекли данас тамо. У једном се сви слажу требаће времена да се навикну на нови простор.

План је да се шири мрежа зелених пијаца а постављен је и приоритет:

"То је изградња кванташке пијаце. Локација је одређена. Она ће бити код железничке станице у близини механизације ЈП Водовод. У наредном периоду ЈП "Комрад"  ће расписати набавку за пројектно-техничку документацију и надам се да ћемо у наредних годину до две обезбедити средства за изградњу кванташке пијаце", додао је градоначелник.

На овом простору је и канцеларија радника Комрада који ће бринути о пијаци. Пијаца ће радити сваког дана од 6 до 19 сати.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 13 март 2019 13:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter