Дефиле предшколаца и наступ на градском стадиону

Манифестација ''Дечји дани'' која се традиционално одржава предшколцима у част завршава се вечерас дефилеом и наступом предшколаца - будућих првака на градском стадиону. Дефиле је круна ове манифестације којим се означава завршетак једног важног поглавља у животу деце.

Растанак од вртића и васпитачица и полазак у школу је прва важна прекретница  за будуће прваке.  Узбуђени су сви, и деца и  родитељи али и васпитачице које изводе још једну генерацију предшколаца. Након дефилеа биће организовано дружење уз песму и игру на градском стадиону.

"Претходних година имали смо шетњу градом и представљање предшколаца на паркингу у центру града. Ове године ће дефиле бити око градског стадиона а након тога ће се на травнатом делу игром и песмом представити малишани својим наступом кроз игру и покрет. Позваћемо и родитеље да играју заједно са децом", каже Бојана Поповић  васпитачица.

"Биће лепо , учествоваће предшколци из свих вртића. Носиће жуте пеларине и жуте шешире које ће на крају дружења бацити увис. Сва деца која крећу од септембра у школу биће на једном месту и позивамо све да нам се придруже", додаје  васпитачица Габријела Пешић.

Будући прваци спремно дочекују полазак у школу. Неки од њих су учествовали на завршној приредби ''Дечјих дана''која ја одржана  ових дана у сали Позоришта.

"Било је лепо на приредби, једва сам чекала да изађем на бину и да наступам, била сам главни лик у представи. Драго ми је да је било доста публике и била сам баш срећна", преноси нам утиске предшколка Теа Тасић.

"Радујем се поласку у школу али сам мало тужна јер ћу се растати од другара у вртићу", додаје  Даница Костић.

"Срећна сам што ћу поћи у школу, научићу да читам и пишем. Упознаћу нове другаре и надам се да ћу имати добру учитељицу", каже Неда Тасић.

Из Предшколске установе кажу да ће дефиле кренути у 18 сати и 30 минута  Јужноморавском и Косовском улицом према градском стадиону.

Због предвиђене маршуте дефилеа доћи ће до привремене обуставе саобраћаја у   Jужноморавској улици  од раскрснице са улицом Симе Погачаревића до Косовске, као и од раскрснице улица Jужноморавска и Косовска до раскрснице Призеренске улице, Васе Смаjевића и Ђуре Ђаковића. Затим, у Косовској улици од раскрснице са улицама Змаj Jове и 8. бригаде. Саобраћај ће бити обустављен и у улици Ратка Софиjанића  од раскрснице са улицом Косовском, затим  У Мишарској-од раскрснице са улицом Гњиланском до Косовске, као и у  Улици Пере Мачкатовца до раскрснице са  Косовском и у Косовској од раскрснице са улицом Драгутина Jовановића. Привремена обустава саобраћаjа у поменутим улицама наjављена jе у термину од 18.15 до 19 сати.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter