Велико интересовање за упис на Академију техничко-васпитачких струковних студија у Врању

На Академији техничко-васпитачких струковних студија, одсек у Врању, одржано је полагање пријемног испита за будуће бруцоше. Интересовање за програме које нуди ова високошколска установа је велико и очекивања су да ће остати мало места за други уписни рок.

За будуће студенте ово је најважнији дан. Уписати жељени факултет је значајан догађај. Већина је имала трему пред улазак у амфитеатар, али истичу да су се припремали за пријемни.

„Вежбала сам, учила, трудићу се да буде најбоље. Одлучила сам се за производну економију што има везе са мојом средњом школом и надам се да ћу моћи да искористим знање које сам стекла“, каже будућа бруцошкиња.

Академија техничко-васпитачких струковних студија у Нишу, одсек у Врању иде у корак са свим што носи савремено образовање, ослушкује захтеве тржишта, привреде, истиче Срђан Јовковић  председник Академије. Зато су ове академске године припремљене новине за будуће студенте.

„Ми имамо одређене студијске програме овде у Врању, који су постали атрактивни и надамо се да ће бити још занимљивији. Са привредницима из Врања склопили смо квалитетне уговоре о дуалном образовању, где ће деца моћи одмах у првој години да иду и у привреду и буду делимично запошљени, односно да студирају и примају одређену надокнаду за свој рад. Спојили смо лепо са корисним. Ово је веома битан дан за нас и студенте“, истиче Срђан Јовковић председник Академије.

Он напомиње да је предвиђен и други уписни рок. Конкурс ће бити објављен за отприлике 7 дана. Тада ће се знати још колико је празних места остало и на којим студијским програмима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 02 јул 2021 15:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter