Полагање пријемног на Академији техничко-васпитачких струковних студија у Врању у петак

Полагање пријемног испита за упис на Академију техничко-васпитачких струковних студија у Врању је у петак, а пријављивање се завршава сутра. У понуди је седам студијских програм на основним студијама. Од нове студентске године у овој високошколској установи се уводи дуално образовање на два студијска програма. У Одсеку има и специјалистичких и мастер струковних студија, а пријава кандидата је од 5. до 7. јула. 

Уписни рок на Академију техничко-васпитачких струковних студија, или нама познатијој као Висока школа у Врању, приводи се крају, каже Јелена Марковић, помоћник руководиоца за наставу и акредитацију. У школи је гужва јер се завршава и јунски испитни рок, а то је добро јер се студенти коначно друже.

 -Ми имамо пријемни испит другог јула. Пријављивање је од 21. јуна до сутра. Ми Министартво је дозволио Одсеку у Врање, упис 190  студената, 100   на буџет и 90 самофинансирајућих. Могу да се похвалим да ми до сада имамо пријављеног 91 кандидата. Искрено се надам да ће та бројка можда и прећи сто, јер буџет ће се попунити, каже Марковићева.

За оне који не успеју сада да се упишу, обезбеђен је и други уписни рок у августу. Иначе, ова установа у  понуди има  седам студијских програма на основним струковним студијама, атрактивних,  интересантних  и везаних за струку.

-Имамо прехрамбену технологију која је занимљива, машинско-инжењерство, где такође има велики број студената, друмски саобраћај, који је већ попуњен, производну економију, предузетнички менаџмент, где се студенти опробавају да буду менаџери, затим заштиту животне средине и инжењерство намештаја и ентеријера.)

Од 14 Академија колико постоји у Србији, врањска је ушла у пет одабраних у којима ће се спроводити дуално образовање студената. У Врању  на два студијска  програма и то, прехрамбена технологија и инжењерство намештаја и ентеријера. 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 30 јун 2021 14:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter